Pētījums: Latvijas un Somijas iedzīvotāji visvairāk nevēlas atteikties no viena eirocenta monētām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas un Somijas iedzīvotāji visvairāk nevēlas atteikties no viena eirocenta monētām, liecina jaunākā «Eirobarometra» pētījuma dati.

Kā liecina aptauja, Īrijas, Luksemburgas un Maltas iedzīvotāji uz jautājumu, no kurām eiro monētām būtu nepieciešams atteikties, 96% gadījumu norādījuši, ka viena eirocenta monētas nav nepieciešamas, savukārt Latvijas un Somijas iedzīvotāji ir lielākie viena centa monētu atbalstītāji - šajās valstīs attiecīgi tikai 51% un 47% iedzīvotāju norādījuši, ka viena eirocenta monētas būtu jāizņem no apgrozības.

Tikmēr Latvijas iedzīvotāji starp Eiropas Savienības (ES) valstīm būtu vismazākie iebildumi atteikties no 50 centu monētām - 6% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka 50 centu monēta nav nepieciešama, savukārt ES dalībvalstīs aptaujātie iedzīvotāji tikai 1% gadījumu norādījuši, ka 50 centu monēta būtu jāizņem no apgrozības.

«Eirobarometra» aptauja veikta no 2014.gada 6. līdz 8.augustam 28 Eiropas Savienības valstīs. Latvijā aptauju veica «TNS Latvia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu