69% iedzīvotāju neuzskata par vajadzīgu norādīt cenas divās valūtās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vairs nav nepieciešams norādīt cenas divās valūtās, liecina jaunākie «Eirobarometra» dati. Vairāk nekā ceturtā daļa jeb kopumā 28% «Eirobarometra» aptaujas respondentu Latvijā pauduši viedokli, ka veikaliem būtu nepieciešams turpināt cenas norādīt divās valūtās, taču 69% no aptaujātajiem uzskata, ka tas nav nepieciešams.

Identiskā aptaujā Igaunijā 2011.gadā, vienpadsmit mēnešus pēc eiro ieviešanas, 48% respondentu tika norādījuši, ka cenu norādīšana divās valūtās bija nepieciešama.

«Eirobarometra» aptauja veikta no 2014.gada 6. līdz 8.augustam 28 Eiropas Savienības valstīs. Latvijā aptauju veica «TNS Latvia».

Latvijā pāreja no latiem uz eiro notika 2013. un 2014.gada mijā. Likumi noteica, ka pēc pārejas uz eiro vairākus mēnešus cenas jānorāda arī latos, taču daudzi uzņēmēji ir izvēlējušies paralēlu cenu atspoguļojumu abās valūtās turpināt vēl ilgāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu