«KVV Liepājas metalurgs» palielina pamatkapitālu līdz 16 miljoniem eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» jaunais īpašnieks - Ukrainas investoriem «KVV Group» piederošā AS «KVV Liepājas metalurgs» - reģistrējis pamatkapitāla palielināšanu līdz 16 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Reģistrējot «KVV Liepājas metalurgs» šī gada 24.septembrī, tās pamatkapitāls bija 40 000 eiro. Patlaban apmaksātais pamatkapitāls ir 160 000 eiro.

Pagājušajā nedēļā Ukrainas uzņēmums «KVV Group» ir veicis pirmo maksājumu par ražotnes iegādi 20,5 miljonu eiro apmērā un nauda ir saņemta darījumu kontā, aģentūrai LETA sacīja «Liepājas metalurga» administrators Haralds Velmers.

«Nauda ir saņemta noteiktajos termiņos. Tāpat man ir informācija, ka jaunie īpašnieki veic naudas pārskaitījumu uz jaundibinātā uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» kontu, kas tiks ieguldīti uzņēmuma apgrozāmajos līdzekļos,» sacīja Velmers.

Viņš piebilda, ka «Liepājas metalurga» iegādes darījums vēl nav pilnībā pabeigts, jo vēl ir jāveic uzņēmuma aktīvu oficiāla nodošana jaunajam īpašniekam, un to īpašumtiesību reģistrācija Zemesgrāmatā un citās iestādēs prasa zināmu laiku. «Pēc valsts svētkiem šis process sāksies,

un novembrī darījumam jābūt pilnībā pabeigtam,» piebilda Velmers.

«KVV Liepājas metalurgs» vienīgais valdes loceklis ir Igors Kovaļenko, ar kuru iepriekš Ukrainas uzņēmuma «KVV Group» līdzīpašnieks Valērijs Krištals iepazīstināja kā ar maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» (LM) darbības atjaunošanai piesaistīto speciālistu.

«KVV Liepājas metalurgs» padomes priekšsēdētājs ir otrs «KVV Group» līdzīpašnieks Jevģēnijs Kazjmins, viņa vietnieks ir Krištals, bet padomes locekļi ir Olga Daņilova, Igors Kozļenko un Igors Usenko.

Biznesa portāla «Nozare.lv» rīcībā esošā informācija liecina, ka par «KVV Liepājas metalurgs» dibināšanu Kiprā reģistrētas kompānijas «Lambert Investments Ltd» vārdā parakstījies citas Kiprā reģistrētas kompānijas «Husluck Finance Limited» pārstāvis Georgios Amerikanos. Tāpat «Husluck Finance Limited» ir tas uzņēmums, kas apmaksājis «KVV Liepājas metalurgs» pamatkapitālu 40 000 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka jaunie īpašnieki «KVV Group» cer līdz gada beigām atsākt ražošanu, preses konferencē sacīja «KVV Group» līdzīpašnieks Jevgeņijs Kazmins.

«Darījums ir ļoti komplicēts, un tas nevar notikt vienas dienas laikā, taču nekādu grūtību rūpnīcas pārņemšanā nav,» uzsvēra Kazmins. «Tiklīdz visa nepieciešamā dokumentācija tiks sakārtota, uzreiz esam gatavi sākt darbu, lai trīs nedēļas vēlāk saņemtu pirmās tonnas gatavās produkcijas.»

Uzņēmuma pārstāvis Igors Kovaļenko informēja, ka pēc ražošanas atsākšanas «Liepājas metalurgā» tiks nodarbināti 1200 līdz 1400 cilvēku un algas plānots maksāt atbilstoši 2012.gadā rūpnīcā maksātajām algām.

Kā ziņots, tiesības slēgt darījumu par «Liepājas metalurga» (LM) pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums «KVV Group». «KVV Group» par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī tika parakstīts līgums par LM pārdošanu.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) un administratora konsultanta «Prudentia» veiktajiem aprēķiniem, atjaunojot LM darbību 2015.gadā ar jaudu, pielīdzināmu 80% no 2012.gada ražošanas jaudas un 2016.gadā to sasniedzot 100% apmērā, Latvijas tautsaimniecības ieguvums laika posmā no 2015.gada līdz 2019.gadam ir pielīdzināms 950 miljoniem eiro, no kuriem 152 miljoni eiro tiktu saņemti nodokļos.

FM norāda, ka, realizējot šo darījumu, jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu