Par progresīvu nodokļu sistēmu parakstījušies 5200 iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Portālā «manabalss.lv» savākti 5236 parakstu par progresīvas nodokļu sistēmas ieviešanu Latvijā. Lai iniciatīva tiktu izskatīta Saeimā, nepieciešami 10 000 parakstu.

Aicinājumā iedzīvotājiem parakstīties teikts, ka progresīvā nodokļu sistēma ir veids, kā rast līdzekļus Latvijas ģimeņu atbalstam, pieejamai veselības aprūpei un kvalitatīvai valsts finansētai izglītībai. «Progresīvo nodokļu nozīmība un nepieciešamība labklājības valsts būvēšanā ir pierādījusies visā Eiropā. Šīs nodokļu sistēmas sniegtais samazinājums mazāko ienākumu saņēmējiem palielinās Latvijas rūpniecības un eksporta konkurētspēju. Progresīva nodokļu sistēma bagātos nepadara par nabagiem, bet nodrošina tiem kvalitatīvu dzīves vidi ‒ izglītotu, kulturālu, drošu un laimīgu sabiedrību. Tā rada iespēju valstij nodrošināt kvalitatīvus resursus un priekšnosacījumus veselīgai un ilglaicīgai ekonomikas izaugsmei, kas vairo ikviena sabiedrības locekļa labklājību,» norāda iniciatīvas autori.

Iniciatīvas autori prasa valdībai un Saeimai pakāpeniski pārveidot nodokļus tā, lai palielinātos visbagātāko iedzīvotāju un luksusa patēriņa nodokļi, bet samazinātos nodokļu nasta mazo algu saņēmējiem ‒ pirmām kārtām ieviešot progresivitāti darba algām noteikto nodokļu iekasēšanā.

Jau vēstīts, ka valdība apņēmusies 2016.gadā Latvijā ieviest progresīvu ar iedzīvotāju nodokli neapliekamo minimumu. Mazajām algām to plānots noteikt lielāku, bet lielo algu saņēmējiem - attiecīgi nepiemērot vispār.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu