VARAM pārdala 28,1 tūkstoti eiro saistībā ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar elektroenerģijas tirgus atvēršanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) valdība sestdien nolēma pārdalīt 28,1 tūkstoti eiro, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabinetā.

Finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu pašvaldības noteikto pienākumu, izmantojot valsts informācijas sistēmu savietotāju, sniegt aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojuma sniedzējam aizsargāto lietotāju datus un pilnveidotu pašvaldību informācijas sistēmas.

28 131 eiro VARAM budžeta programmai «Pašvaldību attīstības nacionālie atbalsta instrumenti» pārdalīs no Labklājības ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas «Labklājības nozares vadība un politikas plānošana». Kopumā VARAM nepieciešami 77 934,15 eiro. Paredzēts, ka trūkstošo finansējumu piešķirs no budžeta programmas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau vēstīts, ka Saeima pieņēma grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz elektroenerģijas tirgus pilnīgu liberalizāciju no nākamā gada 1.janvāra, tajā iekļaujot arī mājsaimniecības.

Likums paredz, ka tiesības saņemt atbalstu ir mājsaimniecībai, ja kāda no šīs mājsaimniecības personām ir atzīta par trūcīgu vai maznodrošinātu un ir noslēgusi līgumu ar elektroenerģijas tirgotāju. Datus tirgotājiem nodos pašvaldība, kas to ņems vērā sastādot rēķinu, bet pakalpojuma sniedzējam finansējumu pārskaitīs valsts.

Pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas mājsaimniecībām kopējais atbalstāmo mājsaimniecību skaits varētu būt 117 tūkstoši, un piecu eiro kompensācija jau būs iekļauta elektrības rēķinā.

Elektroenerģijas tirgus pilnīga atvēršana bija paredzēta no šā gada aprīļa. Mājsaimniecību segments Latvijā veido 25% no kopējā valsts elektroenerģijas patēriņa. Paredzēts, ka brīvajam elektroenerģijas tirgum pievienosies aptuveni 850 tūkstoši mājsaimniecību. Pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas prognozēts elektroenerģijas tarifu kāpums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu