Eiropas Komisija: Lietuva eiro ieviešanai gatavojas sekmīgi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas gatavošanās no nākamā gada 1.janvāra paredzētajai eiro ieviešanai norisinās sekmīgi, piektdien atzinusi Eiropas Komisija (EK).

EK amatpersonas konstatējušas, ka Lietuva jau ņēmusi vērā lielāko daļu ieteikumu attiecībā uz gatavošanos skaidras naudas apmaiņai. Jaunākajos ieteikumos norādīts, ka ļoti svarīgi līdz gadumijai samazināt litu apgrozību Lietuvas tirgū.

Pārejai uz eiro visai lietišķi gatavojas arī Lietuvas finanšu un banku nozare. Paredzot, ka 2015.gada janvāra pirmajās dienās banku nodaļās pieaugs klientu pieplūdums un darbu slodze, finanšu institūcijām ieteikts gādāt par papildu soļiem rindu samazināšanai, kā arī palīdzību, kas varētu būt nepieciešama, ja pārejas laikā rastos sarežģījumi bankomātu lietotājiem.

Lietuvas atbildīgās iestādes un pašvaldības mudinātas pēc iespējas ciešāk turēties pie godīgas eiro ieviešanas memoranda principiem. Informācija par cenām eiro izteiksmēm jāpublisko no pirmajām nākamā gada dienām. Cenu uzrādīšanu gan litos, gan eiro EK iesaka turpināt līdz 2016.gada 1.janvārim.

Eiropas Komisija arī aicinājusi Lietuvu pārejas laikā vērīgi uzraudzīt biznesa praksi, īpaši lauku reģionos, un sniegt uzņēmējiem maksimāli daudz nepieciešamās informācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu