Pētījums: Pasaules visbagātākie kļūst bagātāki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vien 0,004% no pasaules pieaugušajiem iedzīvotājiem aktīvos kontrolē gandrīz 30 triljonus dolāru jeb 13% no pasaules kopējā bagātības apjoma, liecina ceturtdien publiskotais izpētes kompānijas «Wealth-X» un Šveices bankas UBS veiktais pētījums.

Pētījumā arī norādīts, ka naudas uzkrājumu apjoms augstas neto vērtības cilvēku rokās turpina palielināties.

«Wealth-X» un UBS apkopotie dati liecina, ka 211 275 personas kvalificējas kā augstas neto vērtības cilvēki, kuru aktīvu vērtība pārsniedz 30 miljonus dolāru. Savukārt no šiem cilvēkiem 2325 personām bagātības apjoms pārsniedz vienu miljardu dolāru.

Šādu cilvēku skaits pēdējā gada laikā palielinājies par 6%, bet viņu turības līmenis pieaudzis par 7%, pateicoties tādu aktīvu kā akciju un nekustamo īpašumu tirgu augšupejai.

Savukārt no gandrīz 30 triljoniem dolāru, ko kontrolē šī elites grupa, viena trešdaļa atrodas Ziemeļamerikas magnātu rokās, vairāk nekā viena ceturtdaļa pieder Eiropas bagātniekiem, bet 23% atrodas Āzijas magnātu rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu