Es: šis gads Latvijai ir bijis īpaši veiksmīgs tūristu skaita ziņā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijai šis gads ir bijis īpaši veiksmīgs tūristu skaita ziņā, piektdien, atklājot Latvijas tūrisma forumu, sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis.

«2014.gads Latvijai ir bijis īpaši veiksmīgs tūristu skaita ziņā. Pirmajā pusgadā vien bija vērojams 20% tūristu skaita pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo periodu, savukārt šā gada deviņos mēnešos Latviju ir apmeklējis jau vairāk nekā viens miljons tūristu, kas ir par 15% vairāk nekā 2013.gadā, un ir uzskatāms par visu laiku lielāko pieaugumu tūristu skaita ziņā,» sacīja Lazdovskis.

Vienlaikus viņš arī pauda gandarījumu, ka ir pieaudzis vidējais ārvalstu tūristu uzturēšanās ilgums Latvijā - no 2,1 līdz 2,4 dienām.

Tāpat Lazdovskis atzīmēja, ka trešajā ceturksnī, kā jau bija gaidāms, ņemot vērā notikumus Austrumu kaimiņu valstīs, tūristu skaits no Krievijas ir samazinājies par 15%, bet tūristu skaits no Vācijas ir palielinājies par 30%, no Japānas - par 64%, bet Lielbritānijas - par 60%.

«Šie statistikas dati, lai arī tie ir tikai statistikas dati, uzskatāmi parāda, ka tūrisms un ar to saistītās nozares attīstās, un Latvijā ir skaidri redzams šīs nozares potenciāls. Tomēr ir jāatzīst, ka mēs nevaram un mēs nedrīkstam ieslīgt pašapmierinātībā un priecāties par 2014.gadā sasniegto, jo 2015.gadā mūs gaida vairāki izaicinājumi, kas būtiski ietekmēs arī tūrisma nozari. Es domāju, ka mums ir jābūt pieteikami atklātiem pret sevi un jāapzinās, ka tās problēmas, kas notiek Ukrainā, visticamāk, turpināsies arī 2015.gadā un līdz ar to Austrumu valstu tūristu skaits varētu turpināt samazināties,» sacīja Lazdovskis.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka tūrisma tirgu nākamajā gadā pozitīvi ietekmēs gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. «Ja Latvijas valsts pārvaldei, Latvijas ministriem prezidentūra Eiropas Savienības Padomē ir kā viens liels eksāmens, ko katra valsts piedzīvo reiz 14 gados, tad arī tūrisma nozarei tas būs pieteikami liels eksāmens un izaicinājums,» teica Lazdovskis.

EM valsts sekretārs arī atzīmēja, ka tūrisma joma strauji mainās, tāpēc ir jāseko līdzi tendencēm gan ekonomikā, gan politikā, gan arī cilvēku dzīvesveida un atpūtas paradumos, kā arī norādīja, ka globalizācija un tehnoloģiju attīstība maina konkurenci visos līmeņos, radot gan izaicinājumus, gan draudus, gan arī jaunas iespējas.

Latvijas tūrisma forums šogad norisinās 11.gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu