Atpūtas kompleksam «Akvalande» darbības atsākšana joprojām liegta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Rīgas pilsētas būvvalde vēl joprojām ir aizliegusi atpūtas kompleksa «Akvalande» ekspluatāciju, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Viņa norādīja, ka 14.novembrī «Akvalandes» pārvaldītājs «GloBaltija» būvvaldē ir iesniedzis iesniegumu, kam pievienoti sertificētu būvekspertu secinājumi un atpūtas kompleksa ēku konstrukciju tehniskās apsekošanas atzinums, lūdzot daļēji atļaut «Akvalandes» ekspluatāciju. «Būvvaldes būvinspektors sazinājās ar ēkas īpašnieku un norādīja, ka viņiem nav atļauts ekspluatēt šīs telpas,» sacīja Žūka, piebilstot, ka ēkas īpašniekam nākamās nedēļas pirmajā pusē jātiekas ar būvvaldes būvinspektoru un jāsniedz papildus paskaidrojumi.

Žūka norādīja - lai arī gala secinājumus būvvalde vēl nav izadrījusi, būvinspektors pieļauj, ka nepieciešams nomainīt tādas atpūtas kompleksa tehnisko konstrukciju stiprinājuma daļas bez kurām šobrīd liegta «Akavalandes» darbības atsākšana.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka saistībā ar nesošo konstrukciju koroziju un citiem būtiskiem bojājumiem Rīgas pilsētas būvvalde kopš 3. novembra ir pārtraukusi «Akvalandes» kompleksa ekspluatāciju. Būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs savā «Twitter» kontā norādīja, ka «Akvalandes» īpašniekiem pret cilvēka drošību jāizturas atbildīgi un būvvaldei nav pārliecības par objekta drošību

«GloBaltija» ir reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 82 tūkstoši latu (116,6 tūkstoši eiro). Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Nazarenko, liecina informācija datubāzē «Lursoft».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu