Lidostas «Rīga» pirmo peronu rekonstruēs par 8,909 miljoniem eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Starptautiskās lidostas «Rīga» pirmā perona rekonstrukciju veiks piegādātāju apvienība «ACB & Strabag» par 8,909 miljoniem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pēc lidostas sniegtās informācijas, dalībai slēgtā konkursa otrajā posmā par lidostas pirmā perona rekonstrukciju bija atlasīti trīs dalībnieki - «Binders», piegādātāju apvienība «ACB & Strabag» un piegādātāju apvienība «FCC & Principale Energy». Tostarp piedāvājumu ar viszemāko cenu iesniegusi piegādātāju apvienība «ACB & Strabag» - 8 909 090,91 eiro.

Starptautiskās lidostas «Rīga» informācija liecina, ka pirmā perona rekonstrukcijas ietvaros paredzēts pilnībā rekonstruēt perona segumu, saglabājot esošo gaisa kuģu stāvvietu skaitu.

Perona rekonstrukcija nepieciešama, jo tā betona sega ekspluatācijas gaitā daļēji ir saplaisājusi, virskārta daudzās vietās izdrupusi, kā arī monolītajām betona plāksnēm ir bojātas šuves, savukārt bojātā betona seguma atlūzas apdraud gaisa kuģu dzinēju drošību. Perona rekonstrukcija tiek veikta starptautiskās lidostas «Rīga» infrastruktūras attīstības projekta ietvaros.

Piegādātāju apvienība «ACB & Strabag» pagaidām Komercreģistrā vēl nav iegrāmatota, liecina «Lursoft» informācija.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Uzņēmums pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu