«Fazer» sāk jaunās saldēto produktu ražotnes būvniecību Ogrē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Somijas maiznīca «Fazer» sākusi jaunās ražotnes būvniecību Ogrē, projektā investējot piecus miljonus eiro un pievēršoties saldēto maizes produktu ražošanai eksporta tirgiem, aģentūru LETA informēja «Fazer Bakery Baltic» rīkotājdirektors Mindaugs Snarskis.

Jaunā ražotne tiek būvēta līdzās pašreizējai «Fazer Latvija» maiznīcai un tiks pilnībā integrēta uzņēmuma kopējā infrastruktūrā. Ražotne specializēsies saldētu produktu ražošanā, un sākotnēji visa produkcija tiks eksportēta. Ražotni plānots pabeigt nākamā gada pavasarī, savukārt darbu tā sāks nākamā gada rudenī.

Vienlaikus «Fazer» veic arī maiznīcas paplašināšanu, kopumā uzņēmuma attīstībā

investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro un

izveidojot aptuveni 40 jaunu darbvietu.

Kā atzina Snarskis, uzņēmuma jaunā ražotne iezīmē jauna biznesa virziena attīstību un konkurētspējas nostiprināšanu Baltijas valstu tirgū. «Tā būs mūsdienīga ražotne, kas nodrošinās augstas kvalitātes produktu ražošanu un dos iespēju palielināt eksportu. Vienlaikus mērķis ir izveidot modernu darba vidi. «Fazer» ir lielākais darba devējs Ogrē, un, attīstot ražotni, vēlamies kļūt arī par pievilcīgāko darba devēju,» norādīja Snarskis.

Jau iepriekš viņš atzina, ka patlaban situācija maizes tirgū ir ļoti sarežģīta, jo izmaksas turpina pieaugt, bet maizes patēriņš samazinās.

«Kopējās

ražošanas jaudas maizes tirgū Baltijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums,

tāpēc, lai nostiprinātu savu konkurētspēju, esam pieņēmuši lēmumu veikt strukturālas izmaiņas ražošanas procesa organizācijā,» skaidro Kujala.

Līdz ar to Tallinas ceptuves ražošanas līnijas tika pārceltas uz Ogres un Kauņas maiznīcām, bet Tallinas ražotne nākamā gada aprīlī tiks slēgta. Kujala piebilst, ka ceptuves slēgšana skars ne vairāk kā 95 ražotnes darbiniekus.

Kā ziņots, SIA «Fazer Latvija» apgrozījums 2013.gadā bija 18,41 miljons eiro. «Fazer Latvija» ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem - «Fazer» un «Druva», uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Savukārt mātesuzņēmuma «Fazer» gada apgrozījums pērn sasniedza rekordu - 1,7 miljardus eiro, liecina uzņēmuma pagājušā gada finanšu rezultāti.

Somijas kompānija «Fazer» ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Uzņēmums ir dibināts 1891.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu