«Rīgas piena kombināts» kārto sertifikāciju eksportam uz Ķīnu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas lielākais pārstrādes uzņēmums «Rīgas piena kombināts» līdz šā gada beigām plāno nokārtot sertifikāciju eksportam uz Ķīnu, teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

«Decembra sākumā pie mums brauks Ķīnas sertificēšanas komisija, tad varēs iegūt sertifikāciju eksportam uz Ķīnu. Mēs ceram, ka līdz gada beigām to visu sakārtosim,» norādīja Staņēvičs.

Viņš piebilda, ka «Rīgas piena kombināts» produkcijas paraugus ir nosūtījis arī uz vairākām citām valstīm, tostarp Austrumu tirgiem un NVS valstīm. «Pa mašīnai mēs esam aizsūtījuši uz vairākiem tirgiem un ļoti ceram, ka atsevišķi no viņiem nostrādās un eksporta apmērs pieaugs,» sacīja Staņēvičs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka nesen uzņēmums ieguva jaunu iekšējās kvalitātes sertifikātu, kas pavērs plašākas produkcijas realizācijas iespējas Eiropas tirgū. «Tā ir prasība, ko ļoti daudzi no uzņēmumiem izvirza kā sadarbības nosacījumu un Latvijā ir ļoti maz pārtikas ražotāju, kas to ieguvuši, jo tur ir ļoti lielas prasības attiecībā pret ražošanu, ražošanas procesiem, kvalitāti, pārtikas uzraudzību,» atzina Staņēvičs, piebilstot, ka sertifikāts ir viena no produkcijas realizācijas prasībām tādās valstīs kā Vācija, Spānija, Nīderlande un ir arī viena no biznesa klases klientu prasībām, kuri iepērk industriālos produktus.

Vienlaikus viņš norādīja, ka situācija piensaimniecības sfērā vēl joprojām ir sarežģīta. «Situācija vēl joprojām ir ļoti sarežģīta gan no zemnieku, gan pārstrādātāju puses. Tas ir devis papildus stimulu mobilizēties, domāt par jauniem tirgiem, jauniem risinājumiem, varbūt pat jauniem produktiem, ar kuriem varam ieinteresēt patērētājus vietējā tirgū un neapšaubāmi meklēt arī jaunus tirgus,» sacīja Staņēvičs.

«Rīgas piena kombināts» pērn strādāja ar 44,425 miljonu eiro apgrozījumu un 206,6 tūkstošu eiro zaudējumiem.

RPK kontrolpakete pieder Krievijas investora Andreja Beshmeļņicka vadītajai investoru apvienībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu