Bezdarbnieku pabalstu šobrīd saņem 38,7% no visiem bezdarbniekiem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bezdarbnieku pabalstu šobrīd saņem 38,7% no visiem bezdarbniekiem, norāda Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

«Ja krīzes laikā – 2010.gadā – tikai 25% no reģistrētajiem bezdarbniekiem saņēma bezdarbnieka pabalstu, tad tagad šis īpatsvars ir lielāks – pašlaik 38,7%,» sacīja Kalvāne.

Viņa paskaidroja, ka bezdarbnieka pabalstu Latvijā maksā deviņus mēnešus. «Tas nozīmē, ka reģistrēto bezdarbnieku rindās pieaug to cilvēku skaits, kas gluži vienkārši ir darba maiņas procesā. Ja viņi saņem pabalstu, tas nozīmē, ka viņi iepriekšējā gada laikā ir strādājuši vismaz deviņus mēnešus un veikuši iemaksas sociālajai apdrošināšanai un tagad ir cita darba meklējumos. Turklāt, ja ar ilgstošajiem bezdarbniekiem mums ir diezgan daudz jāstrādā un viņi darbā iekārtojas ar grūtībām, tad šie cilvēki jaunu darbu atrod bez lielām problēmām,» teica Kalvāne.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu