Matīsa prioritāte - ceļu sakārtošana; plānots samazināt «Pasažieru vilciena» operacionālās izmaksas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunajā valdībā satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) plānojis turpināt autoceļu sakārtošanu, uzsverot divus pamatelementus - garantēta ilgtermiņa finansējuma nodrošināšana un darbu kvalitātes uzlabošana.

Kā informēja Satiksmes ministrijā, finansējuma nodrošināšana plānota atbilstoši uzdevumiem, kas definēti Valsts autoceļu sakārtošanas programmā 2014.-2020.gadam. Savukārt darbu kvalitāti plānots uzlabot, īstenojot efektīvu kvalitātes vadības politiku pilnam ciklam - no projektēšanas līdz infrastruktūras uzturēšanai.

Matīss uzsvaru likšot arī uz pasažieru pārvadājumu sistēmas sakārtošanu. Šeit būtiska esot pasažieru ērtības paaugstināšana, veicot pilnīgu vietējo un nacionāla mēroga maršrutu salāgošanu, kā arī AS «Pasažieru vilciens» operacionālo izmaksu samazinājumu un tehniskās bāzes modernizāciju, kā arī īstenojot ritošā sastāva atjaunošanu.

Būtiska esot arī kravu un pakalpojumu diversifikācija un tai sekojošais pievienotās vērtības pieaugums transporta un loģistikas nozarē, kas tikšot nodrošināts, veicinot Latvijas iekļaušanos reģionālas nozīmes augstas pievienotās vērtības kravu piegāžu ķēdēs. Tāpat tikšot piedāvāti integrēti pakalpojumu risinājumi nozares stratēģiskajiem partneriem un veicināta modernas infrastruktūras projektu realizācija.

Valdību plānots apstiprināt 5.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu