Ukrainas investori tuvāko divu gadu laikā Rīgā atvērs vēl divas viesnīcas (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs «Wisher Enterprise» tuvāko divu gadu laikā Rīgā atvērs vēl divas viesnīcas - «Pullman Hotel» un «Ibis Style Hotel», konferencē «Starptautiskās investīcijas nekustamajos īpašumos Latvijā 2014» sacīja «Wisher Enterprise» izpilddirektors Aleksejs Abasovs.

Šī gada maijā Ukrainas investori Rīgā jau atklāja «Mercure Riga Centre Hotel» Elizabetes ielā 101. Viesnīcas izveidē investēti 10,3 miljoni eiro, un tā atvērta pēc franšīzes principa sadarbībā ar Francijas viesnīcu zīmolu «Accor».

Tāpat sadarbībā ar «Accor» Ukrainas investors «Wisher Enterprise» 2015.gada vasarā Jēkaba ielā 24 atvērs pieczvaigžņu viesnīcu «Pullman Hotel» ar 156 numuriem, kurā plānots investēt 20 miljonus eiro.

Divu gadu laikā netālu no «Mercure Riga Centre Hotel» tiks atvērta arī «Ibis Style» viesnīca, arī tā tiks atvērta pēc franšīzes principa sadarbībā ar «Accor». Investīcijas šajā viesnīcā Abasovs neatklāja.

«Patlaban visas investīcijas veicam no saviem līdzekļiem, ko nopelnām mūsu projektos Ukrainā, Polijā un Gruzijā. Tomēr ir iespējams, ka Latvijā sadarbosimies ar vietējām bankām un citiem projektiem piesaistīsim to finansējumu.

Plānojam, ka Latvijā realizētie viesnīcu projekti sevi atpelnīs deviņu līdz desmit gadu laikā,»

sacīja Abasovs.

Viņš uzsvēra, ka tā ir tikai sagadīšanās, ka pirmie projekti, kurus Ukrainas investori attīsta Latvijā, ir viesnīcas. «Viesnīcas nav mūsu pamatbizness, pamatā nodarbojamies ar pārtikas produktu supermārketiem, kinoteātriem, izklaides centriem, akvaparkiem un tamlīdzīgiem objektiem. Mūsu pamatbizness ir investīcijas komerciālajos nekustamajos īpašumos,» skaidroja Abasovs.

Jautāts, vai Latvijā nav pārāk daudz viesnīcu, Abasovs atbildēja apstiprinoši - to esot pārāk daudz. «Tomēr ir jāņem vērā Latvijas viesnīcu tirgus struktūra, jo šeit nav ienākuši lielie starptautiskie viesnīcu tīkli.

Tuvāko trīs līdz četru gadu laikā tirgū notiks lielas izmaiņas, un tās vietējās viesnīcas, kuras šajā laikā nepaspēs sevi pārdot kādam lielajam operatoram, izbeigs savu darbību,»

skaidroja Abasovs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu