VID: Kontroļu rezultātā autoservisos par 52 eiro palielinājusies vidējā darba alga (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) īstenoto papildu pārbaužu rezultātā septembrī un oktobrī automobiļu apkopes un remonta nozarē darba alga vidēji mēnesī palielināta par 52 eiro, apgalvo VID.

Septembrī un oktobrī 31 darba devējs ir precizējis informāciju par iepriekšējo periodu - no janvāra līdz jūlijam - darbinieku ienākumiem. Tajā skaitā pieci nodokļu maksātāji precizējuši informāciju par garāku periodu - no janvāra līdz jūlijam - par summām no 1420 eiro līdz 3067 eiro. Vidēji viens nodokļu maksātājs palielinājis darba algu par 52 eiro.

Kopumā darba samaksas korekcija par iepriekšējiem šā gada taksācijas periodiem veido papildu 36 900 eiro.

Savukārt šā gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, 719 autoservisi jeb 47,5% no kopējā nodokļu maksātāju skaita, kas iesniedza datus par jūniju, palielinājuši algas vidēji par 46 eiro. Tikmēr augustā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, 345 autoservisi jeb 22,4% no kopējā maksātāju skaita palielinājuši algas vidēji par 44 eiro.

Kopumā darba samaksas pieaugums jūlijā un augustā, salīdzinot ar jūniju, papildu pārbaužu dēļ palielinājies par 496 490 eiro, norāda VID.

Tāpat VID akcentē, ka pastiprināto pārbaužu dēļ jūlijā un augustā, salīdzinot ar jūniju, par 4,9% jeb 378 vietām palielinājies oficiālo darba vietu skaits autoservisos.

Kopumā laikā no šā gada 27.jūlija līdz 27.oktobrim automobiļu apkopes un remonta nozarē reģistrēti 305 jauni nodokļu maksātāji, no tiem 91 juridiskā persona, 214 fiziskās personas, kā arī pieci individuālie komersanti.

Kā ziņots, VID iepriekšējos mēnešos veicis kontroli apmēram 800 autoservisos, iepriekš tos aicinot brīvprātīgi novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā.

Autoservisu joma kontrolēm izraudzīta, jo VID konstatēja, ka tieši automobiļu apkopes un remonta nozarē ir augsts nodokļu nemaksāšanas riska īpatsvars. VID iepriekš noteica divu mēnešu periodu - jūliju un augustu -, kuru laikā attiecīgās nozares uzņēmējiem bija dota iespēja pašiem novērst pārkāpumus nodokļu aprēķinu jomā un deklarēt gan saimnieciskās darbības ieņēmumus, gan darbiniekus, gan darbiniekiem aprēķinātās algas pilnā apmērā. Pretējā gadījumā VID solīja sākt preventīvos un represīvos pasākumus automobiļu apkopes un remonta nozares nodokļu maksātājiem.

Lai kopīgi veicinātu godīgu komercdarbības vidi automobiļu apkopes un remonta nozarē, procesā iesaistījusies arī biedrība «Auto asociācija», ar kuru VID ir noslēgta vienošanās par sadarbību.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu