Par PA valdes locekli ieceļ aģentūras ekspertu Loginovu (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekli iecelts līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, šodien žurnālistiem paziņoja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP/V).

Loginovs ir viens no PA ekspertiem, kurš regulāri piedalījās valdības sēdēs, kad tika lemts par bankas «Citadele» pārdošanas darījumu.

Aģentūras LETA arhīva informācija rāda, ka Loginovam ir arī darba pieredze investīciju banku un korporatīvo finanšu jomā, darījumu organizēšanā, kā arī privatizācijas darījumu organizēšanā tādiem uzņēmumiem kā «Ventspils nafta», «Latvijas Unibanka» u.c. Loginovs savulaik bijis Investīciju pakalpojumu daļas vadītājs «Parex bankā».

Lai PA valde būtu rīcībspējīga, ir nepieciešami divi locekļi, tomēr patlaban otrs valdes loceklis nav atrasts.

Loginovs iecelts par PA valdes locekli pēc tam, kad ekonomikas ministrs saņēma līdzšinējā PA valdes priekšsēdētāja Anša Spridzāna un valdes locekļa Gunta Lauska atlūgumus. Līdzšinējā PA vadība atkāpās, jo nepiekrīt valdības lēmumam nekavējoties parakstīt līgumu par «Citadeles» pārdošanu un uzskata, ka bija iespēja turpināt sarunas par bankas pārdošanu līdz gada beigām.

Pēc Spridzāna teiktā, līguma noteikumi būtu vēl jāuzlabo. Spridzāns un otrs valdes loceklis zem pašreizējā līguma varianta parakstīties nevēlas. Spridzāns nesniedza sīkākus komentārus par to, kas tieši, viņaprāt, būtu uzlabojums līgumā par «Citadeles» pārdošanu, argumentējot, ka līgums ir konfidenciāls, tādēļ detaļas viņš nevar atklāt.

Iepriekš Dombrovskis norādīja, ka Ekonomikas ministrija ir uzrunājusi darbam PA valdē cilvēkus, kas pārzina bankas «Citadele» pārdošanas darījumu, jo šī darījuma noslēgšana pašlaik ir galvenais aģentūras uzdevums.

Kā ziņots, valdība šonedēļ atbalstīja finanšu konsultanta «Societe Generale» rekomendāciju noslēgt pirkuma līgumu par «Citadeles» akciju pārdošanu ar starptautisku investoru grupu, kuras sastāvā ir «Ripplewood Advisors LLC» un tā dibinātājs Tims Kolins. Bija paredzēts, ka līgums starp PA un ASV fondu «Ripplewood Holdings» par «Citadeles» valsts akciju iegādi varētu tikt parakstīts jau rīt, 31.oktobrī.

PA iepriekš informēja, ka akciju bāzes cena par visām «Citadeles» akcijām ir 98,67 miljoni eiro. Savukārt līgumā paredzēts, ka valsts par 75% akciju iegūs 74 miljonus eiro. Tāpat viens no līguma nosacījumiem paredz, ka investori nedrīkstēs vismaz divus gadus pārdot bankas akcijas.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas «Citadele» akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai (ERAB). ERAB paudusi atbalstu valdības izraudzītajam «Citadeles» akciju pircējam.

«Citadeles» bankas pārdošanas termiņus regulē vienošanās ar Eiropas Komisiju, kas paredz, ka Latvijai jāatrod «Citadeles» pircējs un jānoslēdz galīgs un saistošs pirkšanas un pārdošanas līgums ne vēlāk kā līdz 2014.gada decembra beigām.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu