Ušakovs: «Citadeles» pārdošanas darījums «nobrūk» (26)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs, kura pārstāvētais politiskais spēks aktīvi pretojās bankas «Citadele» pārdošanas darījumam, šodien pēc Privatizācijas aģentūras valdes atkāpšanās paziņojis savā Twitter kontā: «Izskatās, ka Citadeles prihvatizācija nobrūk. Un izskatās, mums visiem kopā ir izdevies uzvarēt!»

PA valde atkāpusies «Citadeles» pārdošanas dēļ

Privatizācijas aģentūras (PA) valde ir atkāpusies no saviem amatiem bankas «Citadele» pārdošanas līguma dēļ.

PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns aģentūrai LETA sacīja, ka viņš un otrs līdzšinējais valdes loceklis Guntis Lausks vakar iesnieguši atlūgumus, jo nepiekrīt valdības lēmumam nekavējoties parakstīt līgumu par «Citadeles» pārdošanu, lai arī bija iespēja turpināt sarunas par bankas pārdošanu līdz gada beigām.

Pēc Spridzāna teiktā, līguma noteikumi būtu vēl jāuzlabo, patlaban tie neesot pietiekami labi, taču valdība lēmusi parakstīt līgumu jau drīzumā.

Spridzāns un otrs valdes loceklis zem pašreizējā līguma varianta parakstīties nevēlas. Spridzāns nesniedza sīkākus komentārus par to, kas tieši, viņaprāt, būtu uzlabojums līgumā par «Citadeles» pārdošanu, argumentējot, ka līgums ir konfidenciāls, tādēļ detaļas viņš nevar atklāt.

«Laiks parādīs, vai šis bija labākais līguma variants,» sacīja līdzšinējais valdes priekšsēdētājs.

Ekonomikas ministrijā aģentūra LETA uzzināja, ka šodien tiks sasaukta PA akcionāru sapulce, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja finanšu konsultanta «Societe Generale» rekomendāciju noslēgt pirkuma līgumu par «Citadeles» akciju pārdošanu ar starptautisku investoru grupu, kuras sastāvā ir ASV fonds «Ripplewood Advisors LLC» un tā dibinātājs Tims Kolins. Piektdien plānots parakstīt līgumu starp PA un «Ripplewood Holdings».

PA iepriekš informēja, ka akciju bāzes cena par visām «Citadeles» akcijām ir 98,67 miljoni eiro. Savukārt līgumā paredzēts, ka valsts par 75% akciju iegūs 74 miljonus eiro. Tāpat viens no līguma nosacījumiem paredz, ka investori nedrīkstēs vismaz divus gadus pārdot bankas akcijas.

«Citadeles» bankas pārdošanas termiņus regulē vienošanās ar Eiropas Komisiju, kas paredz, ka Latvijai jāatrod «Citadeles» pircējs un jānoslēdz galīgs un saistošs pirkšanas un pārdošanas līgums ne vēlāk kā līdz 2014.gada 31.decembrim.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas «Citadele» akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu