Pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem 3.ceturksnī IKP gada pieaugums - 2,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad trešajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, salīdzinot ar gada otro ceturksni, ir palielinājies par 0,4%, bet, salīdzinot ar 2013.gada trešo ceturksni, ir pieaudzis par 2,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.

Pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem IKP šogad 3.ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 3.ceturksni, ir palielinājies par 2,1%.

Informācija par precizētu un izvērstu trešā ceturkšņa IKP tempu un vērtību tiks publicēta 28.novembrī.

CSP informē, ka tā sāk IKP ātrā novērtējuma publicēšanu 30.dienā pēc pārskata ceturkšņa. Iepriekš tas notika 40.dienā. Ātrā novērtējuma iegūšanai tiek izmantoti vektorautoregresīvie modeļi un pieejamie nozaru statistikas dati par rūpniecību, būvniecību, tirdzniecību, pakalpojumiem.

Kā ziņots, saskaņā ar CSP datiem šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada otro ceturksni IKP audzis par 2,3%, bet salīdzinājumā ar šā gada pirmo ceturksni tautsaimniecība augusi par 0,9%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu