Banku sektors trīs ceturkšņos nopelnīja 239,7 miljonus eiro (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Banku sektors šogad deviņos mēnešos darbojās ar 239,7 miljonu eiro peļņu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati par Latvijas banku darbību. Septembrī ar peļņu darbojās 14 Latvijas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos ir 84,2%.

Banku sektora noguldījumi septembrī pieauga par 2% jeb 420 miljoniem eiro, un kopējais noguldījumu atlikums sasniedza 21 miljardu eiro. Rezidentu noguldījumi palielinājušies par 0,4% jeb 38 miljoniem eiro, pieaugot valdības un mājsaimniecību noguldījumiem, savukārt finanšu institūciju un privāto nefinanšu uzņēmumu noguldījumi samazinājās. Nerezidentu noguldījumi pieauga par 3,8% jeb 381 miljonu eiro. Arī septembrī nerezidentu noguldījumu kāpumu galvenokārt ietekmēja ASV dolāra vērtības palielināšanās, informē FKTK.

Pateicoties uzņēmumu kredītu atlikuma pieaugumam, šogad septembrī rezidentu kredītportfelis pieauga par 0,1%. Tomēr kopējais banku kredītportfelis turpināja samazināties - septembrī par 0,2%, ko noteica nerezidentu kredītatlikuma sarukums par 2,4%.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs septembra laikā palielinājās par 1,5% jeb 434 miljoniem eiro un mēneša beigās sasniedza 29,4 miljardus eiro.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu