«Bites» peļņa 3.ceturksnī pieaugusi par 23%; nākamgad sola 4G+ (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mobilo sakaru operators «Bite Latvija» («Bite») šī gada trešajā ceturksnī sasniedzis 3,4 miljonu eiro peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA), kas ir par 23% vairāk nekā tajā pašā laika periodā 2013.gadā, no uzņēmuma vadītāja Freda Renčaka uzzināja biznesa portāls «Nozare.lv».

«Bite» apgrozījums 2014.gada 4.ceturksnī bijis 15,4 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā 2013.gadā, bet EBITDA peļņa uzrādījusi 23% kāpumu. Renčaks apgalvo, ka par 16% pieaudzis arī uzņēmuma pēcapmaksas klientu skaits, sasniedzot 500 665.

«Esam priecīgi par katru no gandrīz 6000 jaunajiem «Bites» klientiem, kas vidēji katru mēnesi šogad pie mums pārnāk no citiem operatoriem. Kopumā tas ir divas reizes vairāk nekā mūsu konkurentiem. To varu izskaidrot tikai tā, ka mūsu esošie klienti iesaka «Biti», jo ir apmierināti ar mūsu pakalpojumiem,» komentē Renčaks.

Kompānija plāno turpināt ieguldīt attīstībā. Strauji pieaugot mobilā interneta izmantošanai, tiek paredzētas apjomīgas investīcijas gan ceturtās paaudzes (4G), gan arī vēl jaunākas paaudzes 4G+ pārklājuma nodrošināšanā. «4G tīkls sāks darboties jau nākamā gada pirmajā ceturksnī, un tas būs «pa īstam», nevis kā mārketinga triks. Sāksim ar Rīgu un Pierīgu, jo tieši šeit visvairāk iedzīvotāju lieto mobilo internetu,» norāda «Bites» vadītājs.

«Kopš «Bite» klientiem piedāvā izmantot mobilo aplikāciju «Waze» bez interneta maksas, gada laikā esam sasnieguši pasaules līmeņa rekordu - apmēram 100 000 autobraucēju - mūsu klientu - visā Latvijā izmanto šo aplikāciju. Tādēļ esam īpaši priecīgi par «Latvijas Valsts ceļu» pievienošanos «Waze» globālajai kustībai. Turpmāk šajā aplikācijā būs pieejama visa jaunākā informācija ne tikai par ceļu rekonstrukcijas darbiem, bet arī, kas īpaši svarīgi, nākotnē plānojam informēt arī par ceļu apledojumiem. Tas ir spilgts piemērs tam, kā mobilais telefons ar interneta pieslēgumu uzlabo mūsu klientu ikdienas dzīvi,» pastāstīja Renčaks un parādīja, ka «Bite» augustā saviem klientiem par brīvu ļāvusi lejupielādēt 2 618 833 megabaitus datu.

Kā ziņots, SIA «Bite Latvija» 2013.gadā apgrozījumu saglabājusi teju nemainīgu 59 miljonu eiro apmērā. Savukārt pretēji 7,35 miljonu eiro peļņai 2012.gadā pērn strādāts ar zaudējumiem 876 089 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Bites» apgrozījums salīdzinājumā ar 2012.gadu pieaudzis par 2% - no 58,16 miljoniem uz 59,37 miljoniem eiro. Kopš uzņēmuma dibināšanas 2005.gadā «Bite» katru gadu uzrādījusi ievērojamu apgrozījuma pieaugumu, kamēr pērn tas bijis samērā neliels. Pārējiem diviem Latvijas mobilo sakaru operatoriem apgrozījums pērn krities - «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) uzrādījis 9% kritumu, kamēr «Tele2» tas bijis 6% apmērā.

«Bite Latvija» dibināta 2005.gadā un pašlaik pieder Lietuvas kompānijai «BITE Lietuva UAB».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu