«Aeroflot» nosauks savu zemo cenu meitsabiedrību par «Uzvaru» (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas nacionālā aviokompānija «Aeroflot» nosauks savu jauno zemo cenu meitasuzņēmumu par «Pobeda» («Uzvara»), šādi metot izaicinājumu rietumvalstu sankcijām, kuru dēļ lidojumus pārtrauca bijusī «Aeroflot» zemo cenu lidsabiedrība «Dobroļot», ziņo Lielbritānijas ziņu aģentūra «Reuters».

«Dobroļot», kas sāka veikt reisus 10.jūnijā, jau 4. augustā bija bija spiesta pārtraukt lidojumus, jo Eiropas aviolīzinga kompānijas lauza līgumus par lidmašīnu iznomāšanu šai lidsabiedrībai. ES noteica sankcijas pret «Dobroļot» tāpēc, ka tā lidoja uz Krievijas anektēto Ukrainas Krimas pussalu.

Foto: Itar-Tass/Scanpix

«Aeroflot» ģenerāldirektors Vitālijs Saveļjevs augusta beigās paziņoja, ka aviokompānija plāno izveidot jaunu zemo cenu meitasuzņēmumu, kas nomainīs «Dobroļot», un norādīja, ka jaunās kompānijas maršrutu tīkls būs tāds pats kā «Dobroļot».

Ziņu avots kompānijā «Aeroflot» pavēstīja, ka jaunās zemo cenu lidsabiedrības nosaukums būs «Pobeda» («Uzvara»), kas Krievijā asociējas ar uzvaru Otrajā pasaules karā, kura ir valsts militārās varenības un nacionāla lepnuma simbols.

«Aeroflot» plāno 1.novembrī sākt biļešu pārdošanu uz «Pobeda» reisiem un sākt šo reisu veikšanu novembra vidū. «Pobeda» lidos no Maskavas uz astoņām Krievijas pilsētām, bet ne uz Krimas pussalu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu