Jaunais Apella piedāvājums: «Īrē un uzkrāj!» (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apella – specializēta Rietumu Bankas nekustamo īpašumu pārvaldīšanas struktūrvienība – no novembra pircējiem piedāvās principiāli jaunu servisu, kas ļaus izvairīties no daudzām neērtībām, ar ko jārēķinās hipotekārās kreditēšanas sākumposmā.

Apella speciālistu izstrādātajai programmai «Īrē un uzkrāj!» nav analogu Latvijas tirgū, un tā ir paredzēta tiem, kas vēlas iegādāties dzīvesvietu, neizmantojot tradicionālo kredītu.

Apella vadošais speciālists Andrejs Ščerbakovs
Apella vadošais speciālists Andrejs Ščerbakovs Foto: Publicitātes foto

«Mūsu jaunā programma ir oriģināla un ērta alternatīva dzīvojamās platības kreditēšanai un paredz atšķirīgu finansēšanas principu,» stāsta Apella vadošais speciālists Andrejs Ščerbakovs. «Ja šobrīd, lai iegādātos dzīvokli kredītā, parasti jāiemaksā 30% vai pat vairāk no nekustamā īpašuma vērtības, tad mūsu prasības ir vairākkārt zemākas. Jāsaprot arī, ka pēc 1. janvāra, kad spēkā stāsies Maksātnespējas likuma izmaiņas (tās paredz nolikto atslēgu principu), pircējiem izvirzītie noteikumi kļūs vēl skarbāki.»

Programma «Īrē un uzkrāj!» ļauj sākt izmantot dzīvesvietu, kā pirmo maksājumu nosakot tikai 3% no tās vērtības. Turpmāk pircējs katru mēnesi maksā fiksētu summu, puse no kuras ir īres maksa, bet otra puse tiek uzkrāta depozītā, lai varētu dzīvokli iegūt īpašumā.

Gada laikā ikmēneša maksājumu apjoms sastāda 6% no dzīvokļa vērtības, kāda tā ir nofiksēta darījuma slēgšanas brīdī. Tādējādi jaunais īpašnieks katru gadu uzkrāj 3% no savas dzīvesvietas vērtības.

Šobrīd Apella programmas «Īrē un uzkrāj!» dalībniekiem piedāvā iespēju noslēgt līgumu uz trim gadiem. Šajā laikā pircējs drīkst lauzt līgumu bez jebkādām sankcijām. Ir paredzēta arī iespēja jebkurā laikā iemaksāt summu, kas tiks pievienota uzkrājumiem dzīvokļa pirkšanai, vai arī to pilnībā izpirkt.

Apella piedāvātie nosacījumi ir ļoti izdevīgi, jo dzīvoklī var iebraukt uzreiz pēc līguma noslēgšanas, turklāt juridiskās attiecības ir skaidri noteiktas. Līguma termiņš ir optimāls, lai pircējs pilnībā izlemtu, kā turpmāk rīkoties: piemēram, vai viņš dzīvokli arī turpmāk īrēs vai lūgs hipotekāro kredītu, kuru varēs noformēt gan Rietumu Bankā, gan arī jebkurā citā. Turklāt kā daļu no pirmās iemaksas kredīta saņemšanai bankā varēs izmantot triju gadu laikā programmā «Īrē un uzkrāj!» sakrātos naudas līdzekļus.

Kā vēl vienu izdevīgu faktu var minēt klienta iespēju dzīvokļa īres tiesības ar visu tā pirkšanai uzkrāto summu nodot trešajai personai, kas turpinās izmantot īpašumu, ievērojot tos pašus nosacījumus. Praktiski tas nozīmē, ka pastāv iespēja vai nu pārrakstīt dzīvokli uz radinieka vārda, vai pārdot savas īres tiesības.

Minētie Apella nosacījumi attiecas uz vairākiem projektiem, kurus tā labi pārzina un kuriem ir sagatavoti Rietumu Bankas kredītpiedāvājumi.

Foto: Publicitātes foto

Programmas «Īrē un uzkrāj!» ietvaros tiek piedāvāti tikai dzīvokļi ar pilnu apdari jaunos mūsdienīgos dzīvojamajos kompleksos. Visi objekti ir kvalitatīvas jaunbūves, kuras jau ir apdzīvotas par 80% un atrodas pieprasītos mikrorajonos ar labu infrastruktūru.

Šobrīd pircēji var iegādāties apartamentus šādos projektos: «Zelta Rasa» pie Rīgas un Mārupes robežas, «Lilijas» Rīgā, Lilijas ielā 28 un «Mana Teika» Rīgā, Tālivalža ielā 20.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu