ES Tiesa ļauj arestēt airBaltic un lidostas aktīvus Latvijā strīdā ar flyLAL (52)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ir jāarestē Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» starptautiskās lidostas «Rīga» aktīvi nepilnu 200 miljonu litu (58 miljonu eiro) apmērā, teikts Eiropas Savienības (ES) Tiesas pieņemtajā spriedumā, kas apstiprina Lietuvas tiesas spriedumu un nozīmē, ka bankrotējušās Lietuvas aviokompānijas «flyLAL-Lithuanian Airlines» kreditori var cerēt uz daļas naudas atgūšanu.

ES Tiesas 23.oktobra spriedums paver iespējas «flyLAL» akcionāriem atgūt nepilnus 200 miljonus litu, kas zaudēti, iespējams, Latvijas lidsabiedrības negodīgas darbības rezultātā, pirmdien paziņoja «flyLAL» bankrota administrators Aurims Valaitis.

«Spriedums gan rada pamatu «airBaltic» un lidostas «Rīga» aktīvu arestam Latvijā, gan rada jaunu precedentu Eiropas Savienības tieslietu sistēmā, ka ES dalībvalsts tiesas spriedumu par aktīvu arestu var padarīt par spēkā esošu visā Eiropas Savienībā,» klāstīja Valaitis.

Bankrota administrators tagad gaida Latvijas Augstākās tiesas lēmumu šajā lietā.

Lietuvas nacionālā aviokompānija «flyLAL» 2009.gada janvārī iesniedza bankrota pieteikumu, kā vienu no iemesliem minot negodīgu konkurenci aviācijas sektorā. 2008.gada 31.decembrī Lietuvas Apelācijas tiesa atstāja spēkā Viļņas apgabaltiesas lēmumu noteikt Rīgas starptautiskās lidostas un «airBaltic» īpašumu nepilnu 200 miljonu litu (58 miljonu eiro) vērtībā arestu, ko bija pieprasījusi «flyLAL », vainojot «airBaltic» negodīgā konkurencē.

Tomēr 2013.gada maijā Latvijas Augstākā tiesa vērsās ES Tiesā pēc sākotnējā sprieduma par to, vai ir pamats Latvijā neatzīt Lietuvas Apelāciju tiesas spriedumu.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu