Jūrmalā, Kauguros, taps apjomīgs atpūtas parks (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jūrmalas pašvaldība Kauguros, teritorijā starp Talsu šoseju, Telšu ielu, Lauku ielu un Rūpniecības ielu, iecerējusi jauna, apjomīga pilsētas atpūtas parka izbūvi 32 315 kvadrātmetru platībā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Projekta risinājums minētajā teritorijā paredz divas galvenās zonas - viena no tām noteikta kā sabiedriskās apbūves teritorija, kuru var izmantot interešu izglītības, mūžizglītības, jauniešu vai pieaugušo neformālās izglītības iestāžu, interešu kluba vai bibliotēkas būvniecībai, sporta un veselības kluba, tradicionālo konfesiju kulta ēkas (baznīcas) vai pašvaldības pārvaldes vai pakalpojumu iestādes būvniecībai.

Otrajā zonā plānota brīvdienu un ikdienas atpūtas parka vai treniņu vieta. Atpūtas parka teritorija ir sadalīta vairākās funkcionālās apakšzonās. Detālplānojuma projektā paredzēta «Mazā meža kaķa» izveide tematiskām sporta nodarbībām, sporta un aktīvās atpūtas zona aktīvai atpūtai dažādu vecumu iedzīvotājiem. Parka «enkurobjekts» ir daudzfunkcionāls laukums dažādu pasākumu rīkošanai vietējās apkaimes iedzīvotājiem - šajā zonā atļauta nelielas kafejnīcas, paviljona, nomas punktu un labierīcību izbūve. Parka teritorijā paredzēta arī zona mierīgai atpūtai brīvā dabā.

Pastaigu un mierīgās atpūtas cienītājus priecēs arī projektā paredzētais košumdārzs - dekoratīvs ainavisks rododendru dārzs, kas izmantojams arī kultūras pasākumu rīkošanai.

Savukārt pirmsskolas vecuma bērniem plānota rotaļu zona ar rotaļu ierīcēm izklaidējošām un attīstošām spēlēm un nodarbībām; līdzās rotaļu iekārtām - laukums organizētām spēlēm un nodarbībām, kur var rīkot arī izrādes bērniem. Laukumā var izbūvēt nojumes, kur uzturēties sliktos laikapstākļos.

Parka teritorijā plānotas arī tā apsaimniekošanai nepieciešamās būves, inventāra novietnes u.c., kā arī autostāvvietu novietne un priekšlaukums, kur būs izvietota vizuāla un interaktīva informācija parka apmeklētājiem.

Jauna pilsētas atpūtas parka izveide papildinās Jūrmalas infrastruktūru ar vēl vienu mūsdienīgu atpūtas vietu, kas nodrošinās daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas visiem jūrmalniekiem, taču vislielākie ieguvēji būs Kauguru rajona iedzīvotāji, spriež pašvaldības pārstāvji.

Parka detālplānojuma izstrādi veica SIA «Grupa93» par vairāk nekā 15 000 eiro. 4.septembra domes sēdē tika pieņemts lēmums nodot atpūtas parka detālplānojuma projektu iedzīvotāju publiskajai apspriešanai un atzinumu sniegšanai. Publiskā apspriešana noslēdzās 16.oktobrī. Tās rezultāti pašlaik tiek apkopoti, un nākamnedēļ atbildīgās personas lems par detālplānojuma turpmāko virzību - plāna precizēšanu vai radikālāku izmainīšanu,informēja Jūrmalas domē.

Kā liecina mājaslapā pieejamās iedzīvotāju atsauksmes, vietējie iedzīvotāji ir apmierināti ar šāda parka uzbūvēšanu, izvēlēto teritoriju sauc par ļoti veiksmīgu un aktīvi sniedz priekšlikumus katras no minētās zonas iekārtojumam, ierosinot skrituļslidošanas trases izbūvi vai, piemēram, piknika zonas izvietojuma maiņu, lai blakusdzīvojošajiem iedzīvotājiem netraucētu pikniku rīkotāju trokšņi u.c.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu