Latvijai aprēķinātā papildu iemaksa ES budžetā - 24 miljoni eiro (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mainot iekšzemes kopprodukta (IKP) aprēķināšanas kārtību, lai noteiktu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iemaksas ES kopējā budžetā, Latvijai papildus varētu būt jāiemaksā aptuveni 6,5 miljoni eiro.

Bez IKP aprēķināšanas metodikas maiņas Latvijai ES budžetā šogad jāiemaksā 260 miljoni eiro, bet papildus vēl 6,5 miljoni eiro, kas būtu kā korekcija par iepriekšējiem desmit gadiem, kamēr tika izmantota iepriekšējā aprēķina metode un kopš Latvija ir ES sastāvā. Citām valstīm pārrēķins veikts par laika periodu kopš 1995.gada.

Tomēr, ņemot vērā, ka ES budžets tiek grozīts, korekcijas maksājumi tomēr nebūs jāveic.

IKP korekciju rezultātā Lielbritānijai šogad papildus vēl būtu jāiemaksā 2,1 miljards eiro, Nīderlandei - 642 miljoni eiro, Grieķijai tie būtu 89 miljoni, Kiprai - 42 miljoni eiro. Savukārt Francija no ES budžeta atpakaļ saņemtu vienu miljardu eiro, bet Vācija - 779 miljonus eiro, Polija - 316 miljonus.

Par šo vēl būs jāpanāk vienošanās ES dalībvalstu finanšu ministriem «Ecofin» sanāksmē, lemjot par ES budžeta grozījumiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien žurnālistiem sacīja, ka gala summas būs zināmas tikai pēc ES finanšu ministru sanāksmes.

Samaksas termiņš būtu 1.decembris.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu