«Rīgas satiksme» mierīgi varot iztikt bez nepiešķirtajiem 7,5 miljoniem eiro (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pašvaldības papildus atvēlētie 10,2 miljoni eiro būs pietiekami SIA «Rīgas satiksme» (RS) pakalpojumu nodrošināšanai, lai arī prasīta tika par 7,6 miljoniem eiro lielāka summa, informēja RS pārstāvis Viktors Zaķis. Pēc Zaķa vārdiem, minētie 7,6 miljoni eiro, kurus Rīgas dome rudens budžeta grozījumos uzņēmumam nepiešķīra, nenozīmēs ierobežojumus vai taupības pasākumus uzņēmuma pakalpojumu nodrošināšanā.

Zaķis skaidroja, ka RS lūgtā summa - 17,8 miljoni eiro - veidojusies no dotācijas aprēķiniem gada sākumā. Katru gadu, izvērtējot paredzamo pasažieru skaitu un viena brauciena pašizmaksu - 1,20 eiro, tiek aprēķinātas pakalpojumu izmaksas, lielāko daļu no kurām dotē pašvaldība, piešķirot dotāciju «vairākās porcijās». Minētā summa bijusi gada sākumā aprēķinātās kopējas dotācijas starpība.

Zaķis arī skaidroja, ka šie pašvaldības budžeta grozījumi nav pirmie, kad tiek piešķirta mazāka summa, nekā plānots gada sākumā. Viņš piebilda, ka pakalpojumu izmaksas ietekmē dažādi faktori, piemēram, degvielas vai elektrības cenu izmaiņas, bet satraukumam, ka sabiedriskā transporta pakalpojumi līdzekļu trūkuma dēļ varētu netikt īstenoti pilnvērtīgi, neesot pamata.

Kā ziņots, 23.oktobrī Rīgas domes Budžeta komisijai apstiprinot grozījumus pašvaldības budžetā, RS piešķirta dotācija 10,2 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus visiem pasažieriem par vienotu tarifu, kā arī kompensētu izdevumus pašvaldības noteikto atlaižu piemērošanai. Aprēķini par nepieciešamo summu esot balstīti uz izvērtētiem faktisko ieņēmumu izmaiņu datiem šī gada pirmajos trīs ceturkšņos.

Līdz ar to kopējā pašvaldības dotācija RS, ieskaitot grozījumos piešķirtos 10,2 miljonus eiro, šogad sasniedz 95,5 miljonus eiro. Līdz šim uzņēmums saņēmis arī valsts kompensāciju - 5,2 miljoni eiro.

RS budžets 2014.gadam ir 156,2 miljoni eiro, informēja Zaķis.

Kā ziņots, RS pērn decembrī aplēsusi, ka neiegūtie ieņēmumi par Rīgas domes noteiktajām atlaidēm varētu sasniegt 109 miljonus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu