Lidosta darbā atjauno iepriekš no amata atcelto Rubezi (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Starptautiskā lidosta «Rīga» saskaņā ar normatīvajiem aktiem un Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas 17.oktobra spriedumā noteikto ir atjaunojusi darbā saistībā ar noklausīšanās lietu no amata atcelto lidostas darbinieku Intu Rubezi, aģentūru LETA informēja lidostā.

Šobrīd Rubezim ir noteikta dīkstāve, uzsver uzņēmumā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja Rubeža prasību pret lidostu un nosprieda, ka viņš atjaunojams amatā. Kā aģentūrai LETA pastāstīja tiesas preses pārstāve Inta Šaboha, tiesa atzina par nepamatotu VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» rīkojumu un uz tā pamata veikto Rubeža atstādināšanu no amata.

Tiesa nosprieda piedzīt no lidostas par labu prasītājam vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku 15 033 eiro apmērā un izdevumus par advokāta palīdzību - 2000 eiro. Tāpat tiesa nosprieda no lidostas valsts labā piedzīt tiesas izdevumus 1249 eiro apmērā.

Ar saīsināto spriedumu tiesa noteica nekavējošu sprieduma izpildi attiecībā uz atjaunošanu darbā un vidējās izpeļņas izmaksu.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 31.oktobrī un to varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas (AT) Civillietu departamentā 30 dienu laikā, iesniedzot kasācijas sūdzību.

Rubezis bija iesaistīts vērienīgajā lidostas izspiegošanas sistēmā, un viņš tika atstādināts no darba lidostas Drošības departamentā. Tāpat no amata atstādināts lidostas Drošības departamenta priekšnieks Raimonds Lazdiņš, kā arī Andrejs Savko.

Drošības policija (DP) jau kopš pagājušā gada veic izmeklēšanu kriminālprocesā par iespējamo lidostas «Rīga» darbinieku sarunu izspiegošanu. DP iepriekš paziņoja, ka trīs personām šajā lietā ir piemērots statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Patlaban šāds statuss piemērots vēl divām personām. DP gan aizturēto nodarbošanos un vārdus neatklāj, taču iepriekš jau izskanējis, ka saistībā ar notikušo no amata atstādināts Lazdiņš un divi viņa padotie.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu