Latvijai būs iespēja saņemt daļu no 300 miljardiem eiro attīstībai (72)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eirozonas valstu līderi šodien uzklausīs jaunā Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera priekšlikumus par investīcijām dažādiem sektoru attīstībai 300 miljardu eiro apmērā. Pagaidām gan par konkrētām summām vēl nevar runāt, jo šī nauda būs indikatīva. «Nebūs tā, ka nauda stāvēs bankā, un tad varēs vienkārši aiziet un paņemt to,» sacīja Laimdota Straujuma.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) komentējot Latvijas izredzes saņemt daļu no šī finansējuma, norāda, ka Latvijai nauda ir vajadzīga. «Es vienmēr esmu teikusi, ka nauda Latvijai ir vajadzīga. Gan tā, kas nāk no fondiem, gan investīcijām, gan eksporta,» žurnālistiem teica premjerministre.

Finansējums būs no dažādiem avotiem - gan privātās investīcijas, gan no Eiropas Investīciju bankas, un iespējams, arī no Eiropas Komisijas. Nauda tiks privātajam sektoram.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers šā gada jūlijā publiskoja politiskās vadlīnijas, kurās bija pausta nepieciešamība mobilizēt 300 miljardus eiro, lai stimulētu privātās investīcijas.

Lai noteiktu, kuros sektoros nepieciešams ieguldīt līdzekļus to izaugsmei, izveidota augsta līmeņa darba grupa projektu platformas izveidošanai Eiropas Savienībā. Darba grupa kā potenciālās investīciju jomas bija nosaukusi pētījumus un inovācijas, digitālo ekonomiku, enerģijas un transporta infrastruktūru, sociālo infrastruktūru un resursus, kā arī vides jautājumus.

Ierosinātā programma varētu darboties trīs gadus un tās galvenais mērķis būtu padarīt Eiropas Savienību vitālāku un nostiprināt tās industriālo sektoru.

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu