Trešdaļa iedzīvotāju nevarētu atļauties segt izdevumus par mājoklim nodarītajiem bojājumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju nevarētu segt neparedzētus izdevumus no saviem uzkrājumiem, ja ar viņu mājokli pēkšņi notiktu kāds negadījums, liecina «Swedbank» veiktā aptauja.

Tāpat kā pērn, arī šogad nedaudz vairāk kā piektdaļa jeb 22% iedzīvotāju kāda mājokļa negadījuma situācijā paļautos uz īpašuma apdrošināšanu.

Gandrīz puse jeb 43% iedzīvotāju mājoklim izraisīto bojājumu likvidēšanā būtu gatavi ieguldīt savus līdzekļus, tomēr realitātē zaudējumu segšana var būt problemātiska, jo ir būtiska atšķirība starp plānotajiem un patiesajiem izdevuma apjomiem, saka «Swedbank» Uzkrājumu un apdrošināšanas atbalsta daļas Latvijā vadītājs Reinis Jansons.

Jansons skaidro, ka vairumā gadījumu izmaksas par bojājumu likvidēšanu mājoklim, ko izraisīja, piemēram, stiprs lietus vai plūdi, svārstās no vairākiem simtiem līdz pat tūkstošiem eiro. Tomēr lielākā daļa no aptaujātajiem jeb 15% spētu šim mērķim atvēlēt summu, kas nepārsniedz 150 eiro, un tikai 6% summu, kas lielāka par 1500 eiro.

«Swedbank» iedzīvotāju aptauja veikta sadarbībā ar «OMD Snapshots» 2014.gada oktobrī, aptaujājot 802 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu