Eurostat: ES uzturēšanās atļaujas visvairāk izsniegtas ukraiņiem (1)

LETA/EUOBSERVER
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2013.gadā pirmās uzturēšanās atļaujas ES visvairāk ieguvuši ukraiņi, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Pirmā uzturēšanās atļauja nozīmē, ka persona iepriekš uzturēšanās atļauju attiecīgajā valstī nav saņēmusi. Atļauja ir derīga vismaz trīs mēnešus un tiek izsniegta saistībā ar izglītību, nodarbinātību vai ģimenes situāciju.

Trešdien publicētie dati liecina, ka visās 28 ES dalībvalstīs 2013.gadā kopumā izsniegti 2,3 miljoni uzturēšanās atļauju.

Apmēram 236 700 atļaujas piešķirtas ukraiņiem, no kuriem lielākā daļa devusies uz Poliju.

Otrajā vietā ir indieši, kuriem piešķirtas 200 800 atļaujas, viņiem seko amerikāņi ar 171 800 atļaujām, un visbeidzot 73 107 uzturēšanās atļaujas saņēmuši krievi.

Iemesli uzturēšanās atļauju izsniegšanai ir dažādi.

64% ukraiņu uzturēšanās atļaujas izsniegtas darbam ES.

Savukārt 40% amerikāņu un 41,6% indiešu atļaujas izsniegtas citu iemeslu dēļ. Šajā kategorijā ietilpst, piemēram, pārtikuši pensionāri, cilvēktirdzniecības upuri un diplomāti. Vairums šo valstu pārstāvju devušies uz Lielbritāniju.

Lielbritānija arī bijusi visdāsnākā atļauju izsniedzēja. Tā izsniegusi 30,7% atļaujas no kopējā izsniegto atļauju skaita ES. Tai seko Polija ar 11,6%, 10,3% atļaujas izsniegtas Itālijā, bet 9% - Francijā.

Lielbritānija atļaujas izsniegusi lielākoties saistībā ar izglītību, bet Itālija un Francija - ģimenes iemeslu dēļ.

Tomēr, salīdzinot pēc atļauju skaitu attiecībā pret katras dalībvalsts iedzīvotāju skaitu, visvairāk uzturēšanās atļauju izsniegts Maltā. Tai seko Kipra un Lielbritānija.

Saraksta beigās ar vismazāko izsniegto atļauju skaitu atrodas Rumānija, Horvātija, Slovākija un Bulgārija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu