Butkevičs atvainojas par sastrēgumiem, ko Viļņā radīja eiro piegāde (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs ceturtdien atvainojās Viļņas iedzīvotājiem par dienu iepriekš pilsētā radītajiem sastrēgumiem, kurus izraisīja pirmās eiro banknošu partijas piegāde.

«Informācija par [banknošu piegāžu] laikiem ir pieejama tikai trim cilvēkiem. Un mēs patiešām domājām par iespējām transportēt banknotes no lidostas uz naudas glabātavu vēlākās stundās. Tomēr, kā man teica, nebija iespējams likt lidmašīnai gaidīt divas vai trīs stundas. Mums ir jāsaprot, ka arī viņiem ir stingrs grafiks,» Butkevičs ceturtdien skaidroja intervijā ziņu radiostacijai «Žiniu radijas».

Banknotes, kuras Lietuvas valdība aizņēmusies no Vācijas centrālās bankas, ar lidmašīnu trešdien tika nogādātas Viļņā un pārvestas uz naudas glabātavu centrālajā bankā. Tās tika vestas divās kravas automašīnā policijas spēku pavadībā.

Lietuvas centrālā banka komentāru par sastrēgumu stundu laikā trešdienas vakarā radītajiem satiksmes ierobežojumiem komentārus nesniedza.

Lietuvas Banka ir aizņēmusies 132 miljonus eiro banknošu, kas nepieciešami pārejas no litiem uz eiro īstenošanai. Centrālā banka iepriekš informēja, ka banknotes Lietuvai tiks piegādātas oktobrī vai novembrī.

Par eiro zonas 19.valsti Lietuva kļūs 1.janvārī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu