Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli kā sliktu vērtē 50% iedzīvotāju (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli septembrī kā labu vērtēja 3% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 50% iedzīvotāju, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.

Augustā ekonomikas stāvokli kā labu vērtēja 4% iedzīvotāju, bet kā sliktu - 56% iedzīvotāju, līdz ar to septembrī vērojams vērtējuma uzlabojums.

Savukārt 46% iedzīvotāju septembrī norādīja, ka ekonomikas stāvoklis ir «viduvējs». Pašreizējā ekonomikas stāvokļa vērtējuma indekss ir kāpis no mīnus 34 augustā līdz mīnus 29 septembrī.

2014.gada septembrī aptuveni trešdaļa jeb 31% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pauda uzskatu, ka situācija Latvijā kopumā attīstās pareizā virzienā. Augustā tā domāja 25%. Viedokli, ka situācija attīstās nepareizi, pauda 48% (augustā - 53%). Kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss septembrī ir pakāpies līdz mīnus 17, augustā tas bija mīnus 28.

Saskaņā ar «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultātiem 2014.gada septembrī nedaudz optimistiskāki nekā pirms mēneša iedzīvotāji bijuši arī, vērtējot Latvijas ekonomikā notiekošās izmaiņas. To, ka ekonomikas stāvoklis patlaban uzlabojas, norādīja 13% (augustā - 11%), bet viedokli, ka tas pasliktinās, pauda 33% (augustā - 38%).

Jāatzīmē, ka, lai gan Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu virziena indekss septembrī ir pakāpies no mīnus 27 līdz mīnus 20, tas joprojām ir zemāks nekā periodā no 2012.gada maija līdz 2014.gada jūlijam, kad indeksi bija robežās no mīnus 14 līdz nullei.

2014.gada septembra aptaujas dati liecina, ka 20% respondentu norādīja, ka Latvijas ekonomikas stāvoklis pēc gada būs uzlabojies, bet 26% uzskatīja, ka tas būs pasliktinājies. Viedokli, ka ekonomiskā situācija pēc gada būs tāda pati kā tagad, pauda 39% respondentu. Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes indekss ir pakāpies no mīnus 13 augustā līdz mīnus pieci septembrī.

«DNB Latvijas barometrs» ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu