«Hyundai Heavy Industries» gatavojas rīkot 18 gados pirmo streiku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pasaulē lielākā kuģubūves uzņēmuma - Dienvidkorejas «Hyundai Heavy Industries» - darbinieki balsojumā apstiprinājuši ierosinājumu rīkot streiku, kas kompānijā varētu būt pirmais pēdējo 18 gadu laikā, ceturtdien paziņoja arodbiedrība.

Arodbiedrība norāda, ka streika rīkošanu atbalstījuši vairāk nekā 97% no aptuveni 10 000 darbinieku, kuri trešdien piedalījās balsojumā pēc tam, kad 19.septembrī pārrunas ar kompānijas vadību par atalgojuma paaugstināšanu noslēdzās bez panākumiem.

Pārrunas atsāksies piektdien un no to iznākuma būs atkarīgs, vai darbinieki rīkos streiku, vēsta arodbiedrība.

Arodbiedrība pieprasījusi darbinieku pamatalgu paaugstināt par 6,5% un izmaksāt vienreizēju prēmiju desmit nedēļas algu apmērā.

«Hyundai Heavy Industries» pērn sāka virsstundu atalgojuma un prēmiju samazināšanu, šādu lēmumu skaidrojot ar vāju finanšu stāvokli.

Uzņēmums šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar 617 miljardu vonu (462,3 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 66,8 miljardu vonu (50 miljonu eiro) peļņu pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu