«Skonto» stadiona kompleksu pārdod stipri virs tirgus vērtības-par € 35 miljoniem (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme / LETA

Par «Skonto» stadiona kompleksa īpašnieku septembra nogalē kļuvusi nekustamo īpašumu jomā strādājošās Rudzīšu ģimenes uzņēmums «MANI Group», liecina Zemesgrāmatas informācija.

Zemesgrāmatā reģistrētā kopējā stadiona un tam piegulošo zemesgabalu

pārdošanas summa ir 35 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā summa, par kādu kompleksu šovasar pārdeva reorganizētās «Parex bankas» problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS «Reverta».

«Reverta» jūlija vidū stadionu un zemi par 13,8 miljoniem eiro pārdeva bijušā futbolista, futbola kluba «Skonto» prezidenta amatu vasarā pametušā Vladimira Koļesņičenko firmai «SSA».

«Revertas» Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa sacīja, ka jau vasarā stadions tika pārdots par summu, kas pārsniedz tirgus cenu.

«Šo īpašumu tirgojām vairāk nekā gadu un zinām, kāda bija tirgus cena. Stadiona pārdošana notika restrukturizācijas darījuma ietvaros un «Reverta» atguva ne tikai visu izsniegto kredīta summu, bet pat vairāk par to,» sacīja Ozoliņa.

«»Skonto» komplekss bija viens no sarežģītākajiem «Reverta» objektiem, un tā pārdošanu varam vērtēt kā izteikti veiksmīgu, jo līdz ar šo darījumu valsts atgūs ļoti nozīmīgus naudas līdzekļus,» darījumu vasarā komentēja «Revertas» valdes loceklis, vecākais viceprezidents Edgars Miļūns.

Īpašumu veido četri zemesgabali ar kopējo platību 45 993 kvadrātmetri - zemesgabals, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava 34 906 kvadrātmetru platībā, kā arī trīs neapbūvēti zemesgabali attiecīgi 4337 kvadrātmetru, 4300 kvadrātmetru un 2390 kvadrātmetru platībā.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas teritorijas plānojumu «Skonto» stadions atrodas daļēji jauktās apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā, kur primārā izmantošana ir daudzdzīvokļu māju, komerciāla rakstura objektu un tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība. Šajā teritorijā paredzēta perimetrālā apbūve, maksimālais atļautais stāvu skaits - 16 stāvi. Īpašums nodrošināts ar visām nepieciešamajām pilsētas komunikācijām.

Jaunās stadiona īpašnieces SIA «MANI Group» darbības joma ir starpniecība darījumos ar nekustamo īpašumu. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Nataļja Rudzīte, kura kopā ar dzīvesbiedru Ivaru Rudzīti ir nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA «Ordo» un arī vairāku citu ar īpašumu projektu attīstīšanu saistītu uzņēmumu īpašnieki.

«Ordo» ar nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu nodarbojas jau vairāk nekā 12 gadus. Līdz šim ir uzbūvēti tādi projekti kā «Duntes ozoli» un «Irlavas nami» Rīgā, pieci jaunie projekti Dzintaros, Jūrmalā, un projekts «Avenue» Jūrmalā.

«MANI Group» 2013.gadā strādāja ar 99 999 eiro apgrozījumu un guva 52 710 eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu