Jūrmala saņem Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu Inovāciju balvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jūrmala saņēmusi Eiropas Komisijas koordinētā projekta - «Eiropas izcilākie tūrisma galamērķi» (EDEN) - Inovāciju balvu konkursā par EDEN logo izmantošanu un popularizēšanu savā galamērķī, informēja Jūrmalas domes pārstāve Gunta Ušpele.

Balva pasniegta Briselē notikušajā ikgadējā Eiropas EDEN galamērķu koordinatoru foruma laikā.

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļa konkursam iesniegusi trīs idejas, kas tematiski saistītas ar Jūrmalas veselības kūrortpilsētu. Divas idejas saistītas ar veselības atjaunošanu - «EDEN Healthy Smoothie» no ogām un augļiem, kas sniedz veselībai nepieciešamos vitamīnus un palīdz dažādu slimību ārstēšanai, kā arī «BeautyEDEN» puķu paklājus EDEN nokrāsās. Ziedu paklāji un dārzi vienmēr ir bijuši nozīmīgi veselības kūrortos, jo videi ir būtiska nozīme cilvēku efektīvā veselības uzlabošanā un ārstniecības procesā, norāda autori.

Trešā iesniegtā ir «SmartEDEN» pužļu spēle kā suvenīrs un nodarbe bērniem. Visu trīs ideju izstrādē Jūrmala īpaši pievērsusi uzmanību tam, lai tās varētu pielāgot un izmantot ikviens EDEN galamērķis, tā arvien vairāk popularizējot EDEN zīmolu un galamērķus visā Eiropā.

Balva par uzvaru EDEN konkursā Jūrmalas kūrortpilsētai būs iespēja bez maksas reklamēties vairākos Eiropas Komisijas specializētajos interneta portālos.

Eiropas izcilākā tūrisma galamērķa titulu Jūrmala saņēma 2010.gadā «Ūdens tūrisma» nominācijā.

EDEN ir Eiropas Komisijas projekts, kura nolūks ir veicināt un attīstīt tūrismu Eiropā, ievērojot ilgtspējīgas attīstības pamatprincipus. Ik gadu dažādās tūrisma jomās tiek izraudzīti izcilākie Eiropas galamērķi.

Latvijā EDEN projekts tiek realizēts jau astoņus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu