Igaunijas nodarbinātības uzņēmums rīko tiešsaistes darba izstādi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Igaunijas nodarbinātības uzņēmums «Eesti Töötukassa» šonedēļ rīko pirmo tiešsaistes darba izstādi, informē «Eesti Töötukassa» pārstāve Kilike Heide.

Viņa norāda, ka «Eesti Töötukassa» un Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkls (EURES) tiešsaistes darba izstādi pirmo reizi rīko kā izmēģinājuma projektu. Šogad izstāde koncentrējas uz informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) un medicīnas sektoru.

Heide stāsta, ka tiešsaistes darba izstāde pēdējo gadu laikā tiek plaši izmantota kā darba meklētāju un darba devēju tikšanās vieta darba apmaiņas tīklā EURES valstīs. Šis pasākums izceļas ar to, ka visa izstādes darbība notiek tīmeklī, speciāli tam izveidotā portālā «http://www.europeanjobdays.eu/».

«Šajā izstādē var piedalīties un uz darba piedāvājumiem kandidēt interesanti no visām valstīm. Tas nozīmē, ka gan darba devējs, gan darba meklētājs izstādē var piedalīties, neatstājot savu mājokli vai darba vietu. Lai piedalītos izstādē, svarīgs ir tikai interneta pieslēgums un dators. Izstādes darba valoda ir angļu,» atzīmē Heide.

Tiešsaistes darba izstādē tiks piedāvātas vairāk nekā 35 darba vietas gan IKT, gan arī veselības aprūpes nozarē. Piemēram, darbam Valgas un Viljandi slimnīcās tiek meklēti fizioterapeiti, medmāsas, psihologi, ārsti. Izstādē piedalās IKT uzņēmumi, kas meklē dažādus informācijas tehnoloģijas speciālistus.

Darba meklētājiem piedalīšanās izstādē ir bez maksas. Lai piedalītos izstādē, darba meklētājam ir nepieciešams izveidot kontu izstādes portālā «http://www.europeanjobdays.eu/»,atzīmēt sevi par izstādes dalībnieku (event: «Estonian ICT and Healthcare Mobility Day»), ievadīt portālā iepazīstinošu aprakstu par sevi angļu valodā un augšupielādēt CV, kā arī kandidēt piemērotam darba piedāvājumam.

Izstādes laikā darba meklētāji, izmantojot tiešsaistes tērzēšanu, var sarunāties gan ar darba devējiem, gan arī EURES konsultantiem, piebilst Heide.

Izstāde notiks 24.oktobrī no plkst.12 līdz 15. Laikā no plkst.12 līdz 13 var klausīties un arī apskatīt potenciālo darba devēju prezentācijas, kas iepazīstina ar Igauniju kā dzīves un darba vietu, bet no plkst.13 līdz 15 notiks tiešsaistes pārrunas gan ar darba devējiem, gan arī ar EURES konsultantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu