Vilks: 2017.gadā budžetā varēs papildus sadalīt 300 miljonus eiro (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jau 2017.gadā valsts budžetā varēs papildus sadalīt vairāk nekā 300 miljonus eiro, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica finanšu ministrs Andris Vilks («Vienotība»), kurš jaunajā valdībā neturpinās strādāt.

Viņš skaidroja, ka valdība ir pieņemusi budžetu trīs gadiem, kurā apmēram 100 miljoni eiro jau sadalīti 2015.gadam. Vilks norādīja, ka šos 100 miljonus eiro ir iespējams pārskatīt un pārdalīt prioritātēm - tā būs jaunās valdības izšķiršanās.

Ministrs uzsvēra, ka līdz ar ierobežoto fiskālo telpu nākamā gada budžetā, ministrijām ir jāpaciešas ar jaunām politiskajām iniciatīvām un papildus finansējuma nepieciešamību. «Ir jāsaprot, ka ģeopolitiskā situācija ir mainījusies un tomēr ministriju pieprasījumi būtu tālāk jāpastiepj. Mēs redzam, ka 2016.gadā parādās vairāk telpas naudas sadalei un sevišķi 2017.gadā - tie jau ir virs 300 miljoniem. Tā ir nopietna nauda, pie scenārija, ja Latvija attīstās ar apmēram 3% iekšzemes kopprodukta pieaugumu,» klāstīja Vilks.

Savukārt runājot par nodokļu politiku, uz jautājumu, kādus nodokļus varētu mainīt sliktākajā attīstības scenārijā, finanšu ministrs atzīmēja patēriņa nodokļus un nekustamā īpašuma nodokli. «Tikai un vienīgi, jo darba spēka nodokļus nevajag aiztikt, tie jāturpina samazināt, arī uzņēmējdarbības nodokļus nevar celt, savukārt akcīzes nodokļi ir jāsaskaņo visām Baltijas valstīm,» teica Vilks.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka valdība 14.oktobrī aiz slēgtām durvīm apstiprināja 2015.gada valsts budžeta plāna projektu ar prognozētu budžeta deficītu 1% apmērā no IKP. Ieņēmumi plānoti 33% apmērā no IKP, izdevumi 34% apmērā no IKP, savukārt valsts parāds - 34,6% no IKP.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu