Aptiekas: Šī gada rudenī iedzīvotāji saaukstējušies biežāk nekā pērn

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Šā gada rudenī iedzīvotāji saaukstējušies biežāk nekā pērn, liecina «BENU aptieku» un «Mēness aptieku» septembra un oktobra pirmās puses pārdošanas rādītāji.

Kā norāda «BENU aptieku» pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis, saskaņā ar pārdošanas datiem novērots, ka šogad iedzīvotāji ir biežāk cīnījušies ar dažādiem saaukstēšanās simptomiem nekā 2013.gadā.

Piemēram,

septembrī saaukstēšanās kategorijas līdzekļu pārdošanas apjomi ir par 21% lielāki nekā septembrī pērn.

Vispieprasītākie šogad bijuši preparāti rīkles un mutes dobuma ārstēšanai - to pārdošanas apjomi pieauguši par 29%.

Otra pieprasītākā kategorija bijusi preparāti iesnu ārstēšanai - to pieaugums ir 25%. Savukārt trešie pieprasītākie bijuši pretklepus līdzekļi - to pieaugums ir 18%. Bet vismazākais pieprasījums bijis kompleksiem saaukstēšanās preparātiem - to pieaugums ir 7%.

«Savukārt, aplūkojot oktobra pirmās puses pārdošanas apjomus, aina ir ļoti līdzīga. Proti, salīdzinot šī un pērnā gada oktobra pirmo pusi, pieaugums pretsaaukstēšanās preparātu pārdošanā ir 20%,» atzīmē Tēbelis.

Tikmēr zīmola «Mēness aptieka» aptiekās oktobrī ir jūtams pieprasījums gan pēc līdzekļiem saaukstēšanās mazināšanai, gan arī pēc dažādiem medikamentiem, uztura bagātinātājiem un vitamīniem sirds veselības uzlabošanai, norāda «Mēness aptieku» pārstāve Zaiga Barvida.

Viņa arī piebilst, ka dažādus līdzekļus saaukstēšanās novēršanai oktobrī klienti pērk vairāk nekā septembrī, ko var skaidrot ar nepastāvīgajiem laikapstākļiem un diennakts tumšā laika pārsvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu