«Liepājas metalurga» attīstības stratēģiju prezentēs novembrī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jaunais «Liepājas metalurga» īpašnieks Valērijs Krištals metalurģijas uzņēmuma attīstības stratēģiju prezentēs 13.novembrī Liepājā notiekošajā Starptautiskajā uzņēmējdarbības forumā, intervijā «Rietumu radio» atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Starptautiskajā uzņēmējdarbības forumā piedalīsies ārvalstu un vietējie eksperti un uzņēmēji, kas dibinās kontaktus, pārrunās paplašināšanās iespējas ārvalstu tirgos un dalīsies pieredzē, kā sekmīgi darboties Liepājā, sacīja Sesks, norādot, ka foruma mērķis ir veicināt Liepājas un tās reģiona atpazīstamību ārvalstu uzņēmēju vidū, piesaistot investīcijas un veicinot ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem uzņēmējiem.

Foruma dalībniekiem būs iespēja tikties ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem 13 valstīs (Baltkrievijā, Dānijā, Francijā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā). Tāpat savā pieredzē dalīsies vairāki uzņēmēji, tostarp arī AS «UPB» īpašnieks Uldis Pīlēns, jaunais «Liepājas metalurga» īpašnieks un citi.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt darījumu par maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi ieguvis Ukrainas uzņēmums «KVV Group». «KVV Group» par «Liepājas metalurgu» piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro. 2.oktobrī uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers un Krištals parakstīja līgumu par «Liepājas metalurga» pārdošanu.

Intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» Ukrainas investora «KVV Group» īpašnieks Valērijs Krištals iepriekš sacīja, ka «Liepājas metalurgs» atjaunos darbību jau novembra beigās un, lai gan pirmie trīs mēneši varētu nest zaudējumus, tomēr jau pirmajā darbības gadā ir paredzēts gūt peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu