«Swedbank» divu gadu laikā likvidēs 600-800 darbavietu (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Zviedrijas lielākā hipotekāro kredītu aizdevēja un lielākā banka Baltijas valstīs «Swedbank» divu gadu laikā likvidēs 600-800 darbavietu, lai mēģinātu pielāgoties līdz šim nepieredzēti zemām centrālās bankas noteiktajām procentu likmēm, vēstīja ziņu aģentūra «Bloomberg».

Banka norādīja, ka strādājošo skaitu varētu samazināt par 5,5%, bet 600-800 darbavietas tiks likvidētas, darbiniekiem pensionējoties, aizejot no darba un citā veidā bez plašas atlaišanas.

«Swedbank» mērķis ir samazināt izmaksas «tuvāk 16 miljardiem kronu» (1,7 miljardiem eiro) 2016.gadā pretstatā 16,6 miljardiem kronu (1,8 miljardiem eiro) pērn.

Septembra beigās «Swedbank» strādāja 14,6 tūkstoši cilvēku.

Kompānija savā deviņu mēnešu pārskatā norādīja, ka klienti joprojām ir nozīmīgākais uzņēmuma dzinējspēks, tomēr iekšējās efektivitātes uzlabošanas darbs ir jāturpina, jo notiek strauja tehnoloģiskā attīstība, tiek ieviests jauns regulējums, kas ļauj tirgū ienākt jauniem spēlētājiem un klientiem paver plašākas izvēles iespējas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu