Vilks domā, ka jaunajā valdībā būs maz reālu darbu darītāju (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šobrīd izskatās, ka jaunajā valdībā būs maz ministru, kuri būs reālu darba darītāju, otrdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja finanšu ministrs Andris Vilks («Vienotība»), kurš jaunajā valdībā neturpinās strādāt.

Vilks uzsvēra, ka politika nav viņam piemērota, tāpēc jau, piekrītot kļūt par finanšu ministru iepriekšējā valdībā, viņš saprata, ka tas būs uz laiku. «Politika ir divkosīga un liekulīga vide, kurā ir daži darītāji un daudz runātāji. Tie darītāji tiek sisti no visām pusēm, tiek gāzti mēsli uz galvas. Tā ir ļoti grūta vide - priekš kam man un manai ģimenei tas ir vajadzīgs? Var jau kādu brīdi atnākt un palīdzēt valstij, bet, ja varu strādāt normālā vidē privātā sektorā,» jautāja Vilks.

Ministrs norādīja, ka politikā ir pārāk maz darītāju. «Par jauno valdību runājot, es redzu ļoti maz tos reālos darbu darītājus, kas atstās pozitīvu un paliekošu ietekmi. Par Saeimu vispār grūti pateikt,» teica Vilks.

Vilks kritizēja valdības veidošanas procesu un īpaši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvja, Ventspils mēra Aivara Lemberga būtisko lomu tajā.

«Lembergs dodoties uz tiesas sēdēm, izmeklēšanām, ik pa laikam iegriežas Saeimas mājā un ļoti lielu un būtisku lomu spēlē. Tāpēc arī uzskatu - ja šādā veidā viss turpināsies, tad par izmaiņām, Latvijas dinamiskāku attīstību, mums ir jāaizmirst. Būs apmēram tāda situācija, kā piecus desmit gadus atpakaļ - vieni un tie paši ministri, sejas nemainās, tās pašas kustības, nekas nemainās,» klāstīja Vilks.

Tāpat finanšu ministrs uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut situāciju, ka tiek palielināts valsts parāds vai deficīts un kritizēja Lemberga aicinājumu to darīt.

12.Saeimas vēlēšanas notika 4.oktobrī. Jaunā sasaukuma Saeimai ir jāsanāk pēc mēneša. Koalīciju veidojošās partijas joprojām nav vienojušās par ministriju sadalījumu jaunajā valdībā. Sarunas turpināsies trešdien, 22.oktobrī.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu