Straujuma: Valsts nevar iegādāties «E.ON Ruhrgas» esošās «Latvijas Gāzes» akcijas (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts nevar atļauties iegādāties «E.ON Ruhrgas» piederošos 47,23% «Latvijas Gāzes» akcijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa tādējādi apliecināja iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka valsts faktiski ir izstājusies no sarunām par minēto akciju iegādi.

Kā skaidroja Straujuma: «Mēs nevaram to atļauties».

Ministru prezidente piebilda, ka esot dažādas iespējas, kā sekot līdzi šī stratēģiski svarīgā uzņēmuma tālākai attīstībai, taču atzina, ka pašlaik «cena esot tā, ko mēs nevaram piedāvāt».

Iepriekš portāls «Pietiek.com» ziņoja, ka , ASV gāzes industrijas uzņēmumi par AS «Latvijas Gāze» akcijām piedāvā 175 miljonus eiro.

Portāls rakstīja, ka grupa ASV enerģētikas nozares līderu, ar kuriem vizītes laikā Hjūstonā pirms nedēļas ticies Valsts prezidents Andris Bērziņš, izteikuši vairāku pakāpju piedāvājumu Latvijas enerģētiskās neatkarības no Krievijas stiprināšanai, pirmkārt, piedāvājot nopirkt «E.ON Ruhrgas» piederošos 47,23% «Latvijas Gāzes» akciju, otrkārt, investēt sašķidrinātās gāzes termināļa celtniecībā Latvijā un nodrošināt slānekļa gāzes piegādes no ASV, tostarp izmantojot jau esošo Inčukalna pazemes gāzes krātuves kapacitāti.

Meklējot piekļuvi Inčukalna gāzes krātuvei, nesaistošos piedāvājumus par «Latvijas Gāzes» daļu pirkšanu no Vācijas uzņēmuma «EO.N Ruhrgas» iesniegušas arī divas Lietuvas kompānijas, vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

«Latvijas Gāzes» peļņa pērn bija 32,2 miljoni eiro, kas ir par 1,3% mazāka nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 32,6 miljoni eiro.

Kompānijas neto rentabilitāte 2013.gadā bija 5,6%, bet 2012.gadā - 5,4%.

Lielākais «Latvijas Gāzes» akcionārs ir Vācijas «E.ON Ruhrgas International GmbH», kurai pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai «Gazprom», bet 16% - SIA «Itera Latvija».

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu