Pilotu streika dēļ atcelti vairāki «Lufthansa» reisi no Rīgas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar aviokompānijas «Lufthansa» pilotu streiku šodien atcelts aviokompānijas reiss no Rīgas uz Frankfurti plkst. 14 un reiss no Frankfurtes uz Rīgu ar ielidošanas laiku plkst. 23.35, TVNET informēja lidostas «Rīga» pārstāve Sarmīte Rinmane.

Arī rīt, 21. oktobrī, tiks atcelts reiss no Rīgas uz Frankfurti plkst. 6 un no Frankfurtes uz Rīgu ar ielidošanas laiku plkst. 13.

Pārējie reisi pagaidām plānoti pēc saraksta.

Saistībā ar sagādātajām neērtībām lidosta iesaka vērsties aviokompānijā.

Kā ziņots, Vācijas lidsabiedrības «Lufthansa» piloti pirmdien un otrdien rīkos kārtējo streiku, tādējādi protestējot pret lidsabiedrības plāniem mainīt priekšlaicīgas pensionēšanās politiku.

Īso un vidējo distanču lidojumu piloti svētdien paziņoja, ka streiks tiks rīkots no pirmdienas plkst. 13 (plkst. 14 pēc Latvijas laika) līdz otrdienai plkst. 23.59.

«Lufthansa» šā streika dēļ jau atcēlusi 1450 lidojumus, tādējādi ietekmējot vairāk nekā 200 000 pasažieru.

Tikmēr pirmdien aviokompānijas piloti garo distanču maršrutos arī paziņoja, ka pievienosies šim streikam, darbu pārtraucot no otrdienas plkst. 6 līdz plkst. 23.59.

«Lufthansa» piloti kopš aprīļa rīkojuši jau vairākus streikus, kuru dēļ kopumā atcelti aptuveni 4400 lidojumi un ietekmēti vismaz pusmiljons pasažieru.

Pēdējais streiks tika rīkots ceturtdien, kad «Lufthansa» zemo cenu struktūrvienības «Germanwings» piloti rīkoja 12 stundu streiku, kura dēļ tika atcelti apmēram 100 lidojumi un ietekmēti 13 000 pasažieru.

Aviokompānijas piloti šobrīd var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma, taču lidsabiedrība plāno paaugstināt minimālo vecumu un iesaistīt pilotus savu pensiju finansēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu