«Lufthansa» piloti pirmdien un otrdien atkal streikos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas pilotu arodbiedrība «Vereinigung Cockpit» svētdien paziņoja, ka pirmdien un otrdien notiks kārtējais nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» pilotu streiks strīdā par pensionēšanās nosacījumiem.

Streiks notiks no pulksten 13 (14 pēc Latvijas laika) pirmdien līdz otrdienas pulksten 23.59 (trešdienas 0.59 pēc Latvijas laika), un tā dēļ nenotiks daļa «Lufthansa» iekšzemes reisu Vācijā.

«Lufthansa» un tās grupas aviokompāniju piloti pēdējā laikā regulāri streiko saistībā ar izmaiņām priekšlaicīgas pensionēšanās noteikumos, kas veiktas, pēdējos gados īstenojot plašu restrukturizāciju, lai samazinātu Vācijas lielākās lidsabiedrības izmaksas.

Pašlaik «Lufthansa» piloti var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma, taču aviokompānijas vadība plāno palielināt pensionēšanās vecumu un iesaistīt pilotus pensiju finansēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu