«Re&Re» jauno Olaines cietumu plāno uzbūvēt 16 mēnešu laikā (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Olaines cietuma jaunā korpusa būvniecības darbus plānots pabeigt atbilstoši būvdarbu kalendārajam grafikam, ne vēlāk kā 16 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža, informēja būvfirmas SIA «Re&Re» pārstāve Ligita Brodiņa.

Olaines cietuma jaunā korpusa projektēšanas darbus paredzēts sākt uzreiz pēc līguma noslēgšanas ar Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldi, savukārt būvniecības darbus paredzēts sākt pēc tehniskā projekta izstrādes un saskaņošanas, informēja Brodiņa.

Darbu izpildē plānots piesaistīt augsti kvalificētus apakšuzņēmējus, kas atbilst iepirkuma konkursā norādītajām prasībām. Tie būs uzņēmumi ar noteiktu darbu specializāciju, piemēram, arhitekti un projektētāji, apsardzes sistēmu projektētāji un citi.

Jaunajā Olaines cietuma divstāvu korpusā paredzētas telpas 200 ieslodzīto izvietošanai. Katrā stāvā paredzēti četri ieslodzīto dzīvojamo telpu bloki, divi iekšējie pastaigu laukumi, kas piemēroti sporta aktivitāšu īstenošanai. Projekts paredz arī sporta zāles, trenažieru zāles, bibliotēkas un datorklases izbūvi. Ēkas pirmajā stāvā plānotas arī divas dzīvojamās telpas invalīdiem.

Jau ziņots, ka, uzvarot Tieslietu ministrijas padotībā esošās Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) atklātā iepirkuma konkursā, būvkompānija «Re&Re» ieguvusi tiesības slēgt 4,29 miljonus eiro vērtu līgumu par Olaines cietuma jaunā korpusa projektēšanu un būvniecību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

SIA «Re&Re» uzvarējusi, piedāvājot viszemāko cenu - 4 289 889 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Lēmums par uzvarētāju pieņemts 7.oktobrī.

Kā skaidroja IeVP, patlaban pārvaldes Iepirkumu komisija ir beigusi pretendentu pieteikumu vērtēšanu un ir pieņēmusi lēmumu, taču līgums ar «Re&Re» vēl nav noslēgts. 11 dienu laikā citiem pretendentiem ir iespēja to apstrīdēt.

Paziņojumā par iepirkuma procedūras rezultātiem norādīts, ka pretendentam ir paredzēti apakšuzņēmuma līgumi ar trešajām personām. Apakšuzņēmuma līgumu ar trešajām personām līgumcena paredzēta 271 309 eiro bez PVN jeb 6% no līguma daļas.

Iepirkums veikts saistībā ar Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētās programmas iepriekš noteikto projektu «Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību».

Jau ziņots, ka «Re&Re» ir viena no būvkompānijām, kas apsūdzētas Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā, kuru prokuratūra pagājušajā nedēļā nodeva tiesai. «Re&Re», piesaistot apakšuzņēmējus, būvēja arī pērn Zolitūdē sabrukušo lielveikalu «Maxima».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, 1993.gadā dibinātā «Re&Re» īpašnieki ir Didzis Putniņš, Ainārs Pauniņš, Egils Bērzups un Marģers Bitmetis, katram pieder 25% uzņēmuma kapitāla daļu.

2013.gadā «Re&Re» strādāja ar 97,68 miljonu eiro apgrozījumu, un tas ir par 107% lielāks nekā 2012.gadā sasniegtais 47,29 miljonu eiro apgrozījums.

Uzņēmums pērn guva 4,47 miljonu eiro peļņu, kas ir par 71,9% lielāka nekā 2012.gadā gūtā 2,6 miljonu eiro peļņa, liecina «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu