Latvijas Banka izsludinājusi studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Banka izsludinājusi studentu zinātniski pētniecisko darbu 2015.gada konkursu. Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas tautsaimniecības makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi un stimulēt augstāko mācību iestāžu studentu pētnieciskās domas attīstību.

Pētnieciskos darbus var rakstīt par dažādām tēmām, kas aplūkojamas Latvijas, Baltijas valstu vai eirozonas tautsaimniecības kontekstā, piemēram, eirozonas ilgtspējības novērtējums optimālās valūtas telpas kritēriju kontekstā, Eiropas Centrālās bankas monetārās politikas transmisijas analīze Baltijas valstīs, Baltijas valstu reālās konverģences ar eirozonu analīze, kopējo faktoru produktivitāti veicinošie faktori Baltijas valstīs, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu un ārvalstu tiešo investīciju izmantošanas efektivitātes novērtējums Baltijas valstīm, fiskālās politikas ietekme uz tautsaimniecību, Latvijas iekšzemes kopprodukta īstermiņa prognozēšana, līdzsvara cena Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, Latvijas tautsaimniecības nozaru konkurētspējas analīze u.c.

Uzvarētājiem paredzēts piešķirt sešas godalgas, pirmās vietas ieguvējam - 2000 eiro.

Konkursa darbi iesniedzami Latvijas Bankā no 2015.gada 18.maija līdz 29.maijam papīra dokumenta un elektroniskā veidā. Rezultāti tiks publiskoti līdz 2015.gada 30.jūnijam Latvijas Bankas tīmekļa vietnēs «www.bank.lv» un «www.makroekonomika.lv». Konkursa laureāti tiks aicināti uz diskusiju.

Konkursa nolikums, tostarp darbam izvirzītās prasības un pilns piedāvāto tēmu saraksts, atrodams vietnē «makroekonomika.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu