«Latvijas balzams» kopā ar «SPI Group» pievienots jaunizveidotam holdingam «Amber Beverage Group»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lai nodrošinātu vienotu biznesa resursu pārvaldību Baltijā, izveidota holdinga kompānija «Amber Beverage Group» SIA, kura apvienos starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas «SPI Group» Baltijas uzņēmumus, tostarp AS «Latvijas balzams», informēja uzņēmuma Komunikāciju nodaļas vadītāja Dana Hasana.

Pēc holdinga izveides tajā ietilpstošie uzņēmumi saglabā savu nosaukumu un vadību.

Jaunā holdinga reģistrācijas process tiks pabeigts tuvāko nedēļu laikā. Holdinga sabiedrības galvenā mītne atradīsies Rīgā.

«Amber Beverage Group» ietilpst uzņēmumi «Latvijas balzams», dzērienu izplatītāji «SPI Distribution Latvia», «SPI Distribution Estonia» un «Bennet Distributors» Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēde «Latvijas balzams veikali» Latvijā un «Darija» Lietuvā. Jau drīzumā holdingam pievienosies vēl viens uzņēmums, kas sniegs loģistikas pakalpojumus.

«Dibinot Baltijas līmeņa holdinga sabiedrību, vēlamies apvienot mūsu uzņēmumu pārvaldību un radīt apstākļus vērienīgu attīstības plānu īstenošanai. Pateicoties kompetencei, pieredzei un resursiem šajā reģionā, tiks nodrošināta platforma, lai varētu attīstīt jaunus uzņēmējdarbības virzienus un ieiet jaunos tirgos,» norādīja «Amber Beverage Group» valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira.

Savukārt «SPI Group» vadītājs un «Amber Beverage Group» padomes priekšsēdētājs Vals Mendelejevs norāda, ka šis ir viens no būtiskiem soļiem, īstenojot grupas ilgtermiņa attīstības stratēģiju un ir labs pamats turpmākai izaugsmei un elastīgākiem biznesa risinājumiem.

«Uzņēmuma nosaukums un tā vizuālā identitāte simbolizē ne tikai dzintara krastu, bet arī pamatvērtības uzņēmējdarbībā - neatlaidību, prieku, ātrumu un izcilību, ko veicina kopīgs komandas darbs,» sacīja Mendelejevs.

Kā ziņots, «Latvijas balzams» 2013.gadā strādājis ar 101,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2012.gadā. Uzņēmuma peļņa sasniedza 5,7 miljonus eiro, kas ir par 3,8% mazāk nekā 2012.gadā, kas skaidrots ar izejvielu sadārdzinājumu.

2013.gadā «Latvijas balzams» nodokļos nomaksājis 58,7 miljonus eiro, tostarp akcīzes nodoklī - 43,4 miljonus eiro.

Savukārt «Latvijas balzama» apgrozījums šā gada 1.ceturksnī sasniedza 21,8 miljonus eiro, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā periodā, liecina «NASDAQ OMX» informācija.

Pārskata perioda neauditētā peļņa veidoja 1,3 miljonus eiro, kas divas reizes pārsniedz 2013.gada attiecīgā perioda rezultātu.

«Latvijas balzams» dibināts 1900.gadā, pašreizējo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

«Latvijas balzama» lielākais akcionārs ir kompānija «SPI Regional Business Unit BV», kam pieder 89,53% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu