NVA: jaunu darbu atraduši apmēram 450 bijušie «Liepājas metalurga» strādnieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc rūpnīcas slēgšanas jaunu darbu atraduši apmēram 450 bijušie Liepājas metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» strādnieki, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Inese Kalvāne.

Viņa norādīja, ka daļa no bijušajiem metalurga strādniekiem ir atraduši citu darbu - apmēram 450 cilvēku. Savukārt nedaudz virs 700 cilvēku joprojām ir NVA klienti.

«Tie cilvēki, kas vēl nav atraduši darbu, ļoti cer atgriezties «Liepājas metalurgā» un gaida, kad šī iespēja būs. Izmanto NVA pakalpojumus, pārkvalificējas, uzlabo valodas zināšanas un gaida, kas notiks tālāk,» teica Kalvāne, norādot, ka daļai šo bezdarbnieku pabalsts ir beidzies, jo valsts to izmaksā deviņus mēnešus.

Viņai gan nebija informācijas par to, kādas sarunas «Liepājas metalurga» jaunais īpašnieks kā darba devējs ir veicis ar bijušajiem rūpnīcas darbiniekiem. «Taču skaidrs, ka šie cilvēki, kas ir bez darba, cer uz «Liepājas metalurgu«,» teica Kalvāne, piebilstot, ka NVA ir gatava sadarboties ar «Liepājas metalurgu» darbinieku piesaistē.

Jau ziņots, ka 2.oktobrī parakstīts līgums par kompānijas pamatražotnes pārdošanu Ukrainas uzņēmumam «KVV Group». «KVV Group» par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos desmit gadu laikā.

Ukrainas kompānija plāno ražošanas atjaunošanā «Liepājas metalurga» rūpnīcā investēt 30 miljonus eiro - ražošanu plānots atjaunot novembra vidū.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem. Pēc uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas darbu zaudēja aptuveni 1600 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu