«Ober-Haus»: Gada laikā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā augušas par 8% (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Septembrī Rīgā vidējās cenas neremontētu sērijveida dzīvokļu segmentā palikušas nemainīgas un vidēji ir 650 eiro par vienu kvadrātmetru. Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena par vienu kvadrātmetru ir pieaugusi par 8%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Pēc Zemesgrāmatas datiem, Rīgas pilsētā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits šā gada septembrī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir samazinājies par gandrīz 10%. Salīdzinot Zemesgrāmatā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaitu šī gada deviņos mēnešos ar attiecīgo periodu pērn, tas ir pieaudzis par 4,13%.

Septembrī interese par dzīvokļiem Rīgas mikrorajonos mēneša sākumā bija minimāla, kas skaidrojams ar gatavošanos jaunajam mācību gadam un skolas sākšanos, norāda «Ober-Haus». Taču mēneša otrajā pusē aktivitāte palielinājās. Pircēji interesējās gan par nelieliem vienas līdz divu istabu dzīvokļiem, gan lielākiem trīs līdz četru istabu dzīvokļiem. Taču lielākā interese tika izrādīta par dzīvokļiem ar nelielām platībām cenu kategorijā līdz 30 000 eiro.

Ķengaragā pieprasīti ir vienas līdz trīs istabu dzīvokļi, vēlams, remontēti. Vecāka gadagājuma cilvēki vēlas mainīt lielāku platību dzīvokļus uz mazākiem, savukārt jaunās ģimenes vēlas iegādāties lielāku platību mājvietu. Bieži vien jaunās ģimenes, neatrodot savām prasībām gan kvadratūras, gan cenas ziņā atbilstošus piedāvājumus, Rīgas mikrorajonu vietā izvēlas jauno projektu piedāvājumus tuvējā Pierīgā, teikts pārskatā.

Cenu amplitūda dzīvokļiem Rīgas mikrorajonos joprojām ir ļoti dažāda, un, kā novēroja «Ober-Haus» speciālisti, gan atbilstoša tirgus situācijai, kas ir 450 līdz 700 eiro par vienu kvadrātmetru, gan neatbilstoša tirgus situācijai, kas veido no 800 līdz pat 1000 eiro par vienu kvadrātmetru.

«Ober-Haus» norāda, ka

joprojām nemainīgi liela interese ir par vēl atlikušajiem banku un ar tām saistīto uzņēmumu īpašumā esošajiem dzīvokļiem.

Pircēji vēl cenšas izmantot banku piedāvātos kreditēšanas nosacījumus.

Taču liela daļa klientu ir nolēmuši nogaidīt un pavērot, kādas izmaiņas tirgū ieviesīs gan grozījumi Imigrācijas likumā, kas termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai no šī gada 1.septembra paredzēja minimālās pirkuma summas palielināšanu līdz 250 000 eiro, gan neskaidrības ar grozījumiem Maksātnespējas likumā un plānotā «nolikto atslēgu» principa ieviešanu, informē «Ober-Haus».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu